Valentijnswijn | Resistent genieten met A-mors van Le Rive

Het oog wil ook wat met Valentijn. De wijnen zijn niet alleen schattig om te zien, maar ook heerlijk. De Amors Bianco en Amors Rosso van Le Rive van de Familie Bonato, wijnmakers sinds 1888, worden gemaakt van resistente druivensoorten. Le Rive heeft al een eeuwenoude historie. Al sinds 1568 is de Familie Bonato gesetteld op het domein. Er wordt binnen Le Rive nauw samengewerkt met diverse universiteiten om te werken met nieuwe druivensoorten, resistente druivensoorten en andere onderzoeken om de wijnbouw in Italië te blijven verbeteren.

De A-mors Bianco is bloemig met passievrucht en citrus. Minerale tonen, een fijne frisheid en intense aroma’s zorgen ervoor dat dit een hele mooie subtiele en toch complexe wijn is.

De wijn is een blend van fleurtai, soreli en sauvignon kretos. De fleurtai en soreli zijn beide ontwikkeld in Udine en zijn maar zeer kleinschalig aangeplant. Bijzonder is dat de druivenstokken van deze drie druivensoorten naast diverse ziektes ook niet gevoelig zijn voor vrieskou. Zo kunnen de een temperatuur van -23 graden celcius weerstaan!

A-mors Rosso van cabernet volos is complex met rood fruit en frambozen, aardbeien en blackberries Verder een klein mineraaltje, een lekkere frisheid en zachte tannines. De cabernet volos is een een kruising van cabernet sauvignon en bianca en bestaat pas sinds 2002.

 

Beide wijnen zijn t/m 14 februari in de aanbieding van 14,95 voor 13,50. Bestellen kan via de hyperlinks.

 

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl