Vinexpo en Wine Professional gaan samenwerken

Vinexpo & Wine Professional: strategische alliantie

WPJan van Lissum, directeur van Wine Professional: ‘De strategische samenwerking met Vinexpo benadrukt en erkent nogmaals de toonaangevende positie van Wine Professional als één van de belangrijkste internationale wijnbeurzen voor professionals.’  Onlangs hebben de beurzen Vinexpo en Wine Professional een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten.

 

De samenwerking is er op gericht de positie van beide vakbeurzen te versterken, niet alleen op hun eigen traditionele markten maar ook in Europa en in de rest van de wereld. Dit volgt de internationale trend van consolidatie en interactie in een globaliserende wereld. De samenwerking tussen de Vinexpo en Wine Professional zal door middel van wederzijdse marketing, sales, lezingen en netwerken worden geïmplementeerd.

Als ‘kick-off’ van het partnerschap, zal de nieuwe directeur van de Vinexpo, Guillaume Deglise, de Wine Professional op zondag 11 januari officieel openen tijdens de Diamond Awards in het Hotel de l’Europe in Amsterdam. Op de Wine Professional zelf is Vinexpo aanwezig met een stand en wordt er een speciale trendlezing en een gezamenlijke masterclass gehouden. Omgekeerd, zal Wine Professional ook op de Vinexpo aanwezig zijn, door middel van o.a. een speciale “meet&greet” voor Nederlandse bezoekers tijdens de beurs. ‘Nederland is een belangrijke speler in de markt voor wijn en gedistilleerd. We moeten de uitdagingen van de Nederlandse markt beter begrijpen. Dankzij deze strategische samenwerking krijgen we de mogelijkheid om nadrukkelijker met Nederlandse professionals in gesprek te raken, met als doel om over zes maanden nog meer Nederlanders te kunnen verwelkomen op de Vinexpo in Bordeaux’, aldus Guillaume Deglise.

Vinexpo (48.000 bezoekers) wordt om de twee jaar in juni georganiseerd en Wine Professional (12.000 bezoekers) ieder jaar in januari. Beide beurzen zijn internationaal gefocust en zijn uitsluitend gericht op professionele bezoekers. Vinexpo en Wine Professional blijven onafhankelijk en kijken uit naar de verwachte synergie van de samenwerking voor zowel hun exposanten als bezoekers.

De verschillende aspecten van de samenwerkingsovereenkomst zullen worden gecoördineerd tussen de Vinexpo, Wine Professional en Promosalons Nederland, de Nederlandse vertegenwoordiging van de Vinexpo.

De volgende editie van de Vinexpo vindt plaats van 14 t/m 18 juni 2015 in Bordeaux. Voor meer informatie: www.vinexpo.com

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl