Vinoloog van het jaar | 2021

Alessandro Matrone RV heeft de door de Verenigde Vinologen Nederland georganiseerde proefcompetitie Vinoloog van het jaar 2021 gewonnen. Hiermee is hij nu voor de derde keer Vinoloog van het jaar geworden (2015, 2018 en nu dus 2021). Hij is daarmee tevens winnaar van het Lafite Laureaat 2021, de door De Monnik Dranken en Domaines Barons de Rothschild Lafite gesponsorde prijs verbonden aan het behalen van de titel Vinoloog van het Jaar. De prijs betreft een uitnodiging met partner voor een privé bezoek aan en lunch op Château Lafite Rothschild.

Finale Vinoloog van het Jaar 2021

Jaarlijks organiseert de Vereniging van Vinologen Nederland een competitie om de titel Vinoloog van het Jaar. Na 5 voorronden waar meer dan 100 vinologen hebben meegedaan, en een halve finale afgelopen dinsdag 30 juni, is de winnaar bepaald in de finale van de 10 beste Vinologen. Het is een blindproeverij van 12 wijnen die geïdentificeerd moeten worden middels een aantal vragen.

De finale vond dit jaar plaats op 1 juli bij De Monnik Dranken in Oldenzaal. Dit jaar, door de huidige omstandigheden, in afgeslankte vorm, zonder introducées en andere genodigden, maar de dag was er niet minder geslaagd om. Na het beoordelen van alle antwoorden bleek Alessandro Matrone de winnaar. Alessandro Matrone is een echte wijnprofessional die zich met zijn bedrijf Vignale toelegt op Italiaanse wijnen. Voorzitter Cees van Casteren MW en Robert Handjes van De Monnik Dranken reikten de prijzen uit.

Anton van Balveren behaalde de 2e prijs en op de gedeelde 3e plaats eindigde Caroline Cocheret de la Morinière en Jos van Schaik.

De Verenigde Vinologen Nederland is een vereniging is van bijna 600 vinologen en is hiermee Nederlands grootste vereniging van wijnprofessionals en wijnliefhebbers. De vereniging bestaat sinds 1974 en heeft dit jaar voor de 25e keer de wedstrijd Vinoloog van het Jaar georganiseerd.


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl