Bevoorrading wijn | Hapert

Nederland en Europa gaan steeds sneller van het slot en consumenten kunnen weer vaker van een mooi glas wijn genieten op het terras of thuis. Importeurs van wijn ondervinden echter grote hinder bij de bevoorrading van winkels en horeca.

Tekort aan grondstoffen

Door een aantal oorzaken kunnen veel orders niet volledig worden uitgeleverd. Er is een internationaal tekort aan papier voor etiketten, karton voor dozen en glas voor flessen. Wereldwijd is er een enorme vraag naar deze producten en veel fabrieken lagen (deels) plat door Corona, waardoor er een forse achterstand is. Daarnaast was er ook nog een staking in één van de grootste glasfabrieken van Frankrijk.

Daarbij produceerden de wijnboeren door de extreme weersomstandigheden in met name Frankrijk, Italië en Spanje veel minder wijn. Om te voorkomen dat ze volgend jaar zonder wijn komen te zitten worden de huidige voorraden verdeeld en uitgesmeerd.

Transport

Door de grotere vraag naar internationaal zeetransport en de beperkte beschikbaarheid van containers en vrachtschepen wordt de bevoorrading ook nog eens ernstig vertraagd. Het duurt nog even voordat deze situatie is genormaliseerd. Over de weg is het al niet veel beter. In Nederland, maar ook daarbuiten kunnen vrachtvervoerders de grote vraag moeilijk aan en importeurs moeten daarom langer wachten tot ze de wijn kunnen ontvangen en doorleveren.

Bron: pb


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl