Wereldwijde wijnproductie 2014
Totaal: 271 miljoen hectoliter
Met een daling van 6 % ten opzichte van het voorgaande jaar is de wijnproductie in 2014 teruggekeerd naar een gemiddeld niveau. Het jaar werd – met name in Europa – gekenmerkt door belangrijke klimatologische invloeden.
· Frankrijk heeft opnieuw de grootste productie ter wereld ( 46,2 MHL ), met een voorsprong op Italië dat te leiden had onder een slechte oogst (44,4 mhl)
· Spanje is na een recordjaar in 2013 teruggekeerd naar een gemiddeld niveau van productie ( 37 mhl)
· Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft de VS een goede ( 22,5 mhl)
· Significante daling van de productie in Chili (10 mhl ) en in een aantal Oost-Europese landen
· Record productie op Nieuw-Zeeland ( 3,2 mhl ) en hoge groei in Duitsland ( 9,7 mhl)
Tijdens de persconferentie die werd gehouden ten kantore van de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijn presenteerde de directeur-generaal van de OIV , Jean – Marie Aurand , de informatie over de wijnproductie in 2014.
De globale wijnproductie, met uitzondering van druivensap en druivenmost , omvat dus 271 miljoen hectoliter. Een daling van 6 % ten opzichte van 2013 , volgens de eerste schattingen van de OIV voor 2014.
Bron: www.oiv.int