Wijn als medicijn?

Er is altijd wel een reden om een glas wijn te drinken. Feestje, partijtje , verjaardag, bruiloft, noem maar op. Een kleine tweehonderd jaar geleden vond een arts nog een andere reden. Deze dokter, dr. Henry J. Lindeman, verliet na zijn afstuderen het Londense St. Bartholomew’s Hospital voor een eigentijds sabbatical.  Hij ging een jaar door Europa reizen. Het viel hem op dat rondom de Middellandse zee de mensen er een stuk gezonder uitzagen dan zijn fletse landgenoten in Londen. Hij dacht dat het kwam door de olijfolie en de wijn, die in die landen als vanzelfsprekend werd gedronken. In 1840 verhuisde dokter Lindeman met zijn vrouw Eliza naar Australië. Hij schrok daar van de slechte gezondheid van de kolonisten. Wijn zou helend kunnen werken, dacht hij. Daarom plantte hij in 1843 zijn eerste druiven in Cawarra in Hunter Valley, maakte er wijn van en schreef die voor aan zijn patiënten. Deze wijn wordt tot op de dag van vandaag nog gemaakt.

En Lindeman’s is een gigant geworden. Wereldwijd worden er jaarlijks meer dan 100 miljoen flessen gedronken.  In Nederland worden per jaar al 8.000.000 flessen verkocht. Het wijnbedrijf is het eerste Australische wijnmerk in meerdere landen en het enige wijnmerk in de merkentop 100. Dat is nogal wat al met al.

AH Online heeft  tot 14 mei deze legendarische Cawarra chardonnay in de aanbieding voor vijf Euro’s. Soepel, vol en tropisch: AH Online: Cawarra Chardonnay


Rubriek(en):
Wijn

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl