Wijn is gezond!

Wijn is gezond! 8 redenen

rode wijn flessenEen glas wijn gaat er altijd wel in, maar nu er ook nog eens 8 bewezen redenen hebben om wel dagelijks een paar glazen te drinken, hoeven we ons er ook niet meer schuldig over te voelen. Voor het geval u dat al deed.. Wanneer je met mate drinkt, heeft wijn een gunstige invloed op het cholesterol. Het geeft een boost aan de goede cholesterolcellen, en zorgt er tegelijkertijd voor dat de slechte cholesterolcellen je aders niet kunnen beschadigen.


2. Rode wijn vertraagt ook de groei van kankercellen in de borsten of prostaat en het zorgt ervoor dat mondkanker minder makkelijk kan ontwikkelen.

3. In beperkte mate wijn drinken kan ook je risico op osteoporose verkleinen.

4. Resveratrol is een belangrijke stof die gevonden wordt in de schil van rode druiven. Het zorgt ervoor dat je bloedvaten beschermd worden, en vermindert ook je kans op het ontwikkelen van bloedklonters. Verder zou resveratrol ook een gunstige invloed hebben op het verouderingsproces.

5. Uit onderzoek van Kari Poikolainen, voormalig alcoholexpert bij de Wereldgezondheidsorganisatie, is gebleken dat met mate drinken zelfs beter voor je gezondheid is dan alcohol volledig afzweren.

6. Polyfenolen zijn stoffen die in rode wijn voorkomen. Zij beperken de invloed die schadelijke bacteriën op je lichaam hebben en beschermen je dus tegen verschillende ziektes.

7. Wijn vermindert het risico op cardiovasculaire ziektes en hartaanvallen. Dit drankje verwijdt immers de bloedvaten en zorgt voor een betere bloeddoorstroming. Hierdoor loop je ook minder kans op het ontwikkelen van bloedklonters.

8. Een van de andere goede eigenschappen van rode wijn is dat het je risico om Alzheimer te ontwikkelen ook verkleint.

Bron: o.a. Diploma Course werkstuk van ChvZ, www.hnl.be, Facebook, Marie-Claire etc.


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl