Wijn onverminderd populair

Wijn onverminderd populair onder Nederlanders

glazen wijnUit het onderzoek blijkt dat wijn hoort bij de levensstijl van een grote groep Nederlanders die zich, mede door dat glaasje wijn, een gelukkig mens voelt. Veel respondenten zijn tegelijkertijd van mening dat de consumptie van wijn positieve effecten op de gezondheid heeft’, aldus Goos Eilander, directeur van Trendbox. Uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van Trendbox B.V., dat in opdracht van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren, KVNW, is uitgevoerd, blijkt dat steeds meer Nederlanders van een glas wijn genieten.

 

Wel 74% van de Nederlanders van 18 jaar en ouder drinkt wel eens wijn. Doorgaans drinkt men 1 of 2 glazen per gelegenheid. Steeds meer consumenten kopen hun wijn via het internet. Ook komt uit het onderzoek naar voren dat de helft van de wijndrinkers het drinken van wijn associeert met een verantwoorde levensstijl. Bijna driekwart is zelfs van mening dat wijn positieve effecten op de gezondheid heeft.

Het onderzoek van Trendbox maakt mede deel uit van de jaarlijkse Life & Living trendmonitor. Hieruit blijkt dat wijn geassocieerd wordt met genieten, bijvoorbeeld tijdens het nuttigen van een goede maaltijd. Maar ook draagt wijn bij aan de nodige ontspanning in het leven.

Online verkoop opnieuw gestegen

Een steeds grotere groep consumenten koopt wijn via internet. Uit het onderzoek blijkt dat 16% van alle wijnkopers wel eens wijn online koopt; een verdubbeling ten opzichte van vijf jaar geleden, een trend die zich door kan en zal zetten, zo is de verwachting. De gunstige prijzen, het vinden van zeldzame wijnen en een stuk gemak, zijn de belangrijkste motieven om via het internet te kopen. Daarnaast blijft wijn onverminderd populair als cadeau. Ruim driekwart van de wijndrinkers vindt een fles wijn een mooi cadeau om te geven.

Positief effect op de gezondheid

De helft van de wijndrinkers is het eens met de stelling dat wijn gezonder is dan andere alcoholhoudende dranken. Daarnaast is bijna driekwart (73%) van de wijnconsumenten van mening dat wijn – bij één of twee glazen per keer – positieve effecten op de gezondheid heeft. Precies het aantal glazen dat de meerderheid (68%) per gelegenheid nuttigt.


Gezondheid & wijn

De KVNW bestaat dit jaar 115 jaar. Tijdens de Lustrumbijeenkomst op donderdag 26 juni staat het thema Wijn en Gezondheid op de agenda. Ook na jaren van internationaal wetenschappelijk onderzoek is er geen eenduidig en breed gedragen standpunt over de relatie tussen gezondheid en wijn. De KVNW organiseert daarom tijdens de Lustrumbijeenkomst een debat over gezondheid en wijn met vertegenwoordigers uit de medische wereld.

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl