Wijnacademie Wisseltrofee

Maandag 13 juni vond in Maarn voor de 3de keer de wedstrijd en prijsuitreiking plaats van de Wijnacademie Wisseltrofee. Deze verkiezing is in het leven geroepen om de kennis bij studenten op de hotelscholen en ROC ’s zo goed mogelijk te laten aansluiten op de vinologenopleiding. Vanmiddag gingen ROC Leiden en de Rooi Pannen Tilburg met de wisselbekers naar huis, waarmee beide hebben bewezen dat het wijnonderwijs binnen hun opleidingsinstituut op een zeer goed niveau is. De leerlingen, Frank de Haas (20) en Rogier Horden (17) wonnen respectievelijk een opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie® en een cursus Wijnbrevet.
Transparantie
De Wijnacademie Wisseltrofee is onderdeel van een intensieve samenwerking met horecaopleiders. ‘Wij krijgen steeds beter in kaart welke scholen het beste presteren met hun lessen drankenkennis. Om dit transparant te maken, zal de Wijnacademie deze scholen bekend maken op haar website’ zei Ron Andes, voorzitter van de Wijnacademie. Het is van groot belang dat de verschillende niveaus op het gebied van wijnkennis binnen de horeca vakbekwaamheid aansluiten op de vinologenopleiding. Het fel begeerde vinologendiploma is onmisbaar voor afgestuurde mbo-ers om als sommelier succesvol te zijn.
Wedstrijd
De wedstrijd wordt steeds geliefder. Dit jaar deden in totaal 26 leerlingen van 12 opleidingsinstituten mee aan de wedstrijd. Er werd getest op parate wijnkennis en proefkunde. Dankzij de nauwe samenwerking met de Wijnacademie zijn de vakdocenten goed geïnformeerd over het te verwachten kennisniveau. Deze hebben zich ingezet om het wijnonderwijs duidelijk op de kaart te zetten binnen hun eigen ROC of Hotelschool. ROC Rooi Pannen uit Tilburg viel in 2014 ook al in de prijzen. ROC Leiden leverde dit jaar de beste kandidaat welke dit jaar met de vinologenopleiding zal starten.
Wijnacademie
Sinds 1974 is de Wijnacademie hét kennisinstituut op het gebied van wijn, dat exclusief de hoogste opleidingen voor drankenkennis biedt, zoals Vinoloog en Liquorist van de Wijnacademie, plus het begeleidingstraject voor Magister Vini. De examens worden afgenomen door de branche erkende Stichting Dranken Examens Normering. De intensivering van de samenwerking met het beroepsonderwijs vormt onderdeel van de algemene stimulering van de drankenkennis in Nederland.

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl