KLM Dutch Open ‘avec du vin’

Spijk is nog geen wereldvermaard plaatsje. Dat wil zeggen tot op dit moment. Er ligt sinds 2011 namelijk een prachtige ‘Green’, een schitterende golfbaan. The Dutch, want zo heet deze golfbaan, is een Inland Links Golfcourse op International Championship niveau en ontworpen door de beroemde Schotse golfer en topdesigner Colin Montgomerie. Deze laatste zin komt van hun eigen website. Als u zich een voorstelling van de baan wilt krijgen, moet u op die website gaan kijken. Het ziet er namelijk net zo uit als in het echt. Een mooie oprit, een prachtig clubhuis en een schitterende ‘green’. De baan is aangelegd volgens de allerhoogste Europese normen.
Deze 18 holes golfbaan is geïntegreerd in het landelijke gebied van Spijk, gemeente Lingewaal. Ze zijn er trots op dat hoofdsponsor KLM, organisator TIG Sports en de European Tour, The Dutch hebben aangewezen als gastheer van het KLM Open van 2016 tot en met 2018. De eerste editie is van 8 tot en met 11 september. En deze Dutch Open was precies de reden dat de KLM een select groepje journalisten uitnodigde om met Wim Spelt – Director Product Manager, Marloes van Laake – Directeur Marketing KLM Nederland en Vincent Knoops – Delegate to the Board, de lunch te gebruiken.

Wat heeft een wijnjournalist daar te zoeken? Welnu, de KLM wisselt het aanbod wijnen in de World Business Class iedere twee maanden en in juli en augustus valt de eer aan Residence Wijnen om de wijnen te leveren. In die tijd is ook golf voor het eerst als officiële sport aanwezig op de Olympische Spelen. Eén en één is twee, de KLM vliegt ook frequent op Rio en veel golfers vliegen sowieso met de KLM. Op deze dinsdag in juni ontvangt de KLM, naast het journaille, Platinum members van het Frequent Flyer programma, die een kleine competitie op The Dutch hebben en een mooi tripje kunnen winnen. Het wijnmenu van de WBC wordt in deze zomermaanden in een andere vorm gepresenteerd als voorheen. De leaflet heet KLM Wine Open en iedere wijn krijg ‘golfbeschrijving’.

En golf komt terug bij alles. De sauvignon blanc van Residence komt van Steenberg uit Constantia, een winery uit 1682 die ook een prachtige golfcourse bezit. Wat overigens geldt voor meerdere wineries in de wereld. Knisperig fris zal de wijn zijn, want hij komt uit 2016. Residence eigenaar en manager Fonger Kranenburg is aanwezig met Hans Vianen om tekst en uitleg te geven. Stewardessen serveren zes gangen bij de wijnen en het team van Gerrit Greveling, bekend van meerdere sterrenzaken, staat garant voor uitmuntende gastronomie.
En de KLM voelt zich thuis bij excellentie. Wim Spelt verwoordt het als volgt: ‘hospitality en klantvriendelijkheid horen bij ons en daar willen we ons alleen maar in verbeteren. Daarnaast willen Nederland promoten. We werken alleen met Nederlandse sterrenchefs en waar mogelijk plaatsen we wijnen van Nederlandse vignerons op de wijnlijst. En vergeet niet, we werken al tien jaar samen met De Kleine Schorre. Die wijnen komen met regelmaat terug in de WBC.’ Spelt vertelt nog dat de porseleinen huisjes nog steeds een groot succes zijn, er worden een miljoen per jaar weggegeven, en op iedere verjaardag van KLM – 7 oktober, komt er een nieuw huisje met de leeftijd van de Koninklijke.

En wijn

KLM 003Bij de heerlijke gerechtjes die in de mooie KLM WBC servies geserveerd worden, wordt de Lageder Pinot Grigio 2015 geschonken. Lageder is een bio-dynamisch veldheer die loepzuivere wijnen maakt. Een chardonnay van Adelaide Hills, een Wirra Wirra 2015. Een ‘fruit driven’ chardonnay met niet of nauwelijks hout en alcohol promillage van 12,5 %. Helemaal content zijn KLM en Residence met de keuze voor een Duitse Pinot Noir, zo heet het ook: Villa Wolf Pinot Noir 2014 van Ernst Loosen, ook geen onbekende. Ook ‘fruit driven’ en soepel. Een wijn die al voor derde keer terugkomt is Côtes du Rhône Laurent B 2015 van Domaine Brusset. Bij de selectie wordt blind geproefd en deze wijn blijft populair. En met recht; hij heeft body en backbone, véél fruit en geen hout. Vurrukkulluk! Het team van Greveling serveerde resp. kunstwerkjes met geroosterde eendenlever, schol met coquille farce, langoustine, kalfszwezerik, poulet noir en kalfswang. Deze gerechtjes worden overigens niet voor het gordijn geserveerd in de KLM toestellen, wél mooie spijzen van Jan Jacob Boerma.
Dat wordt een feest in de World Business Class én op de Dutch Open in september.

Charlotte van Zummeren

Foto: o.a. Vincent Knoops van de KLM en Hans Vianen van Residence


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl