Giga wijndiefstal Restaurant Atrio in Cácares | Nederlander aangehouden

Twee dieven hebben eind vorig jaar in hotel-restaurant Atrio in Spanje 45 bijzondere flessen wijn uit de wijnkelder van het tweesterrenrestaurant ontvreemd. Gisteren werd bekend dat een Nederlander in verband met deze diefstal is aangehouden. Verder is er nog niets bekend. Wat gebeurde er?

Niemand vermoedde de diefstal toen een man en een vrouw, met de flessen wijn in grote tassen, uitcheckte. Ze namen een Château d’Yquem uit 1806, en minstens zes zeer oude flessen van Domaine de la Romanée Conti mee. De Yquem is volgens The Guardian zo’n 350.000 euro waard zijn.  De eigenaar ‘Het moeten professionals zijn geweest. Ze wisten precies wat ze wilde hebben.‘ zei José Polo tegen de The Guardian.

Volgens berichten arriveerde eerst een vrouw met een Zwitsers paspoort bij het hotel, met een rugzak bij zich en schijnbaar een pruik op. Ze werd vervolgens vergezeld door een Engelssprekende man, waarna het paar genoot van het diner en een hotelkamer boekte voor de nacht. Na afloop vroeg het paar of ze de wijnkelder van het restaurant met zo’n 40.000 flessen wijnen mochten bezoeken.

Volgens The Times bestelde het paar, nadat ze zich later op hun kamer hadden teruggetrokken, meer eten – inclusief dessert – en men gelooft dit de afleiding was om weer in de kelder terecht te komen. De kelder is zwaar beveiligd  en aangezien de deuren geen teken van geforceerde opening vertoonden, wordt aangenomen dat er geavanceerde apparatuur is gebruikt bij de overval.

Polo gaat ervan uit dat de dieven in opdracht van een particuliere verzamelaar werken, omdat de flessen te traceren zijn zijn. ‘Die flessen zijn genummerd en gecontroleerd. Die Yquem uit 1806 is uniek; iedereen weet dat die fles van ons is.

NL tekst @ChvZ
Foto @ChvZ


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl