Wine Experience | Days 2024

Proef meer dan 600 wijnen tijdens de jaarlijkse overzichtsproeverij Wine Experience Days van Les Grands Chais de France. Van 4 tot en met 6 februari vindt dit evenement voor wijnprofessionals en zakelijk geïnteresseerden plaats in het monumentale Kasteel Woerden, te Woerden.

Les Grands Chais de France is de grootste wijnproducent- en exporteur van Frankrijk en staat wereldwijd zelfs in de top 5. De productiefaciliteiten zijn te vinden in Petersbach, Elzas wat gezien kan worden als het hart van Europa. Door de aankoop van vele Franse wijndomeinen bestaat een groot deel van het assortiment logischerwijs uit Franse wijnen, maar inmiddels vallen er ook vele domeinen uit de rest van Europa en de nieuwe wereld onder de groep. Les Grands Chais de France is al sinds 1979 een familiebedrijf voor wie kwaliteit en duurzaamheid belangrijke speerpunten zijn.

Tijdens de Wine Experience Days zal er een zeer ruime selectie van Franse wijnen, nieuwe wereldwijnen en spirits te proeven zijn. Ondanks dat er maar liefst ruim 600 wijnen en spirits te proeven zijn, raakt dit slechts een deel van het brede aanbod.

Exclusieve Bordeaux kelderschatten
Ook voor exclusieve Bordeaux kelderschatten is Les Grands Chais de France de juiste partij. Zij geven inkopers namelijk direct toegang tot de collectie van dochteronderneming Crus et Domaines de France – Maison de grand vins à Bordeaux. Dit is een van de mooiste wijnkelders van Bordeaux waar meer dan 150 wijnhuizen uit de streek bij aangesloten zijn.

Inspirerende thema’s en masterclasses
Tijdens deze meerdaagse uitgebreide overzichtsproeverij worden er interessante thema’s uitgelicht zoals bakermat de Elzas, Languedoc en Provence. Bezoekers die op zoek zijn naar meer verdieping kunnen diverse masterclasses bijwonen, zoals ‘Tour de Crémants’ of ‘Onbekende parels uit de Languedoc’. Alle masterclasses worden gegeven door een wijnmaker of specialist.

Aanwezige wijnhuizen
Naast dat er van minstens tachtig wijnhuizen een brede range wijnen open staat, krijgen bezoekers ook de kans om direct kennis te maken met wijnmakers en exportmanagers van meerdere wijnhuizen. Een greep uit de aanwezige domeinen: Château du Cleray uit de Loire, Domaine de la Baume uit de Languedoc, Château Terrebonne uit de Provence, Arthur Metz uit de Elzas, Domaine Marguerite Carillon uit Bourgogne en Château Bastor-Lamontagne uit Bordeaux.

Nieuw in het aanbod zijn de wijnen van Zimmerman-Graeff & Müller. Les Grands Chais de France heeft ZGM in april 2023 overgenomen. Het aanbod bestaat voor 50% uit Duitse wijnen, maar ook de rest van Europa en daarbuiten is onderdeel van het portfolio.

Locatie en bereikbaarheid
Het evenement vindt plaats in het monumentale Kasteel Woerden, in het Groene Hart van de Randstad. De locatie is zeer goed bereikbaar met zowel de auto als met het OV. Achter het Kasteel is gratis parkeergelegenheid en als deze vol is zijn er meerdere parkeergarages zeer dichtbij.

De Wine Experience Days is dé perfecte gelegenheid om inspiratie op te doen voor wijnprofessionals, wijninkopers, sommeliers en iedereen die betrokken is in de wijnsector. Een evenement om niet te missen! Aanmelden kan via: www.winedays.nl.


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl