Wine Paris | Een redelijk alternatief

Deze februari in 2019 vindt in Parijs voor het eerst de beurs Wine Paris plaats. Dit grote evenement, nog niet eerder georganiseerd, is geboren uit een samenwerking tussen Vinisud, sterk op het gebied van zuidelijke wijngebieden en Vinovision, de internationale wijnbeurs van noordelijke wijngebieden.

Winebusiness.nl ging eens een kijkje nemen bij deze eerste gelegenheid.

Wine Paris wordt gehouden in de Expo Porte de Versailles, schuin tegenover de tramhalte. Vanuit Gare du Nord is deze plek met een metro en een tram goed te bereiken. Eenmaal bij de tramhalte was de beurs niet direct te zien, Ghislaine Melman, Melman Communications vertegenwoordigt Wine Paris in Nederland, was zo vriendelijk even een foto van de entree te sturen zodat we de ingang konden vinden.

Expo Porte de Versailles heeft meerdere hallen, Wine Paris zit er in twee. Je loopt dan eerst over een grote buitenplaats met allerlei horeca, zowel fastfood als gewone koffietenten en restaurants. Eenmaal binnen in hal 4, een van de twee gebruikte hallen, valt op dat ook in de hallen veel externe horeca zit. Aan de zijkanten van de hallen zitten broodjeszaken, koffietenten en halve supermarkten. Het aanbod is gewoon groot. Aan het einde van hal 4 zit zelfs een eigen restaurant van de beurs waar de gasten tegen betaling van 55 Euro van een uitgebreid driegangenmenu met wijn kunnen genieten. Anders koop je gewoon ergens een broodje en ga je daar zitten..

De gangen zijn ruim en bekleed, het geheel oogt netjes. Er zijn diverse zitgelegenheden en dat is vergeleken met bijvoorbeeld ProWein en Vinexpo een enorm voordeel, in Düsseldorf en Bordeaux moet je zoeken naar een plek om te zitten en iets te eten en te drinken. Tenzij je ergens bent uitgenodigd of van de pers bent, die gebruik kan maken van het perscentrum.

Het wijnaanbod is voornamelijk Frans met naar schatting 30% buitenlandse wijnen, die staan vooral in de eerste hal. Er zijn diverse locaties waar je op je eigen tempo kunt proeven, dat is altijd erg prettig. De beurs is ook in de avonds open, hoewel niet alle standhouders daaraan meedoen.

ProWein is gigantisch met zeven tot negen hallen, ondergetekende heeft daar weleens in drie dagen 26 kilometer gelopen. De Vinexpo wordt wat kleiner en is verplaatst naar mei, maar is ook nog steeds een grote beurs. Wine Paris is medium groot en overzichtelijk en plezierig om rond te lopen.

Volgend jaar komt ook Vinexpo in januari naar Parijs, dat maakt nieuwsgierig wat dat voor invloed heeft op WineParis.

Vooralsnog is Wine Paris een redelijk alternatief. Voor wie niet kan wachten tot 2010, het is vandaag nog een paar uur geopend.

ChvZ

Wine Paris


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl