Wine Paris & Vinexpo Paris 2022 | Bijna volgeboekt

Twee maanden voor opening, is de Wine Paris & Vinexpo Paris met 95 % gereserveerde standoppervlakte nagenoeg volgeboekt. Meer dan 2.800 exposanten zullen van 14 t/m 16 februari 2022 bijeenkomen in het expositiecomplex Paris Expo Porte de Versailles in Parijs, met een uitgebreid aanbod van zowel Franse als internationale wijn en gedistilleerd, afkomstig uit in totaal 32 landen. Met name Italië heeft een sterke deelname met vertegenwoordigingen uit onder meer de Abruzzen, Friuli en Campanië. Daarnaast zijn landen als Argentinië, België, Denemarken, Duitsland, Georgië, Griekenland, Japan, Libanon, Oostenrijk, Spanje, Venezuela en Zweden – om er een paar te noemen – aanwezig met een spannend en gevarieerd aanbod van producten.

Speciale evenementen op de Wine Paris & Vinexpo Paris 2022

Daarnaast kent deze 2022-editie een bijzonder rijk aanbod aan masterclasses en lezingen. Deze worden aangevuld met verschillende thematische ruimten op de beurs, die beantwoorden aan de huidige uitdagingen van de markt:

Wine Tech Perspectives, een ruimte gecreëerd in partnerschap met WineTech en Vinocamp, die 30 veelbelovende start-ups met innovatieve oplossingen en lezingen bijeenbrengt.

La Nouvelle Vague brengt 40 jonge getalenteerde producenten bijeen die op zoek zijn naar hun eerste distributiekanalen zowel in Frankrijk als daarbuiten.

De Wine Talks, een rondetafel format met interessante sprekers rondom actuele en belangrijke trends waarmee de sector geconfronteerd wordt.

So International, een serie debatten over de toekomst en de uitdagingen van de export van Franse wijnen.

De ruimte Be Spirits en zijn immense ‘Infinite bar’ is dit jaar nog omvangrijker dan in 2020, met ongeveer 50% meer oppervlakte en ruim 120 exposanten waarvan 1/3 niet-Frans. Hier vindt de bezoeker 20 soorten gedistilleerd waaronder Ierse gin, Siberische wodka, gedistilleerd uit Hong Kong of eau de vie van esdoorn uit Québec.

Tenslotte zal in de Wine Paris & Vinexpo Paris overal in de stad terug te vinden zijn met het zogenaamde OFF! -programma. Meer dan 100 Parijse bars en restaurants geselecteerd op basis van hun bijzondere aanbod aan wijnen en gedistilleerdproducten, bieden de bezoekers speciale menu’s, proeverijen, cocktails en andere verrassende events.

Bezoek aan de beurs versterkt door het digitale portal Vinexposium Connect

Het digitale portal Vinexposium Connect speelt een belangrijke rol bij het leggen van zakelijke contacten rondom de beurs. Dankzij dit portal heeft de gebruiker toegang tot een omvangrijke hoeveelheid content (interviews, masterclasses, marktinformatie…), maar ook de mogelijkheid om direct in contact te komend met inkopers of producenten dankzij gepersonaliseerde filters, die de zichtbaarheid van de gebruiker en de mogelijkheid om zakelijke contacten te leggen verbeteren.

Ga voor meer informatie en het verkrijgen van uw toegangsbadge naar wineparis-vinexpo.com

Over WINE PARIS & VINEXPO PARIS

Wine Paris, ontstaan uit de fusie tussen VinoVision en Vinisud op initiatief van de verschillende oprichters en partners, werd in 2020 verder versterkt door haar alliantie met Vinexpo, organisator van internationale evenementen voor wijn- en gedistilleerd professionals. Vinexpo, opgericht in 1981 op initiatief van de Kamer van Koophandel en Fabrieken van Bordeaux-Gironde, die in 2021 zijn 40-jarig bestaan viert, beschikt over een uniek overzicht van de markt en een uitgebreid netwerk van invloedrijke distributeurs over de hele wereld.

Over Vinexposium

Vinexposium is zowel eigendom van Comexposium (een wereldwijde organisator van evenementen) alsook van de Vinexpo Holding (eigendom van de Kamer van Koophandel en Industrie van Bordeaux-Gironde – CCIBG). Vinexposium is ‘s werelds grootste organisator van zakelijke evenementen op het gebied van wijn en gedistilleerd. Vinexposium brengt een breed scala aan high-performance zakelijke evenementen samen, op maat gemaakt voor verschillende marktsegmenten, met een portfolio van emblematische en erkende vakbeurzen: Wine Paris & Vinexpo Paris, Vinexpo America, Drinks America, Vinexpo Hong Kong, Vinexpo Bordeaux, Vinexpo Shanghai, WBWE Amsterdam, evenals Vinexpo Explorer en World Wine Meetings.


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl