Wine Professional 2014 dag 1

Wine Professional Dag 1 & De wijn vd dag

TeschMet vrolijk gemoed stortte Winebusiness.nl zich vandaag op de eerste dag van de Wine Professional. De maandag is altijd druk met het horecapersoneel op de vrije dag, maar dat geeft ook iets leuks. Als eerste begroeten we Dick Stegewerns van Sake Importers Yoigokochi, inmiddels importeert Stegewerns ook sulfietvrije natuurwijnen en daar bericht deze site later deze week over. Daarna melden we ons bij Bernd Weeke van kleine importeur Lekker Sapje. Kleine importeurs die overigens door het beleid van The Winesite volop aanwezig zijn, leuk!

Bernd stelt Herr Doktor Martin Tesch voor en laat snel de ‘instapriesling’ proeven voordat we weer verder gaan naar een volgende workshop. Inderdaad, een pracht riesling. Weeke stuurde het volgende persbericht:

Als importeur presenteren wij de wijnen van Toten-Hosen-fan en heavy metal liefhebber Herr Doktor Martin Tesch op de komende Wineprofessional.

Tesch maakt z’n Rieslings van de wijngaarden rond Langenlonsheim in de Nahe.

De Nahe staat bekend om de grote verschillen in terroir en dat geldt in het bijzonder voor de Lagen rond Langenlonsheim, zoals Löhrer Berg en Karthäuser.

Furore maakt Tesch met zijn Riesling Unplugged, net als in de muziek een hele pure benadering van de veelzijdige Riesling druif. De wijn zit in een zwarte fles, zeg maar gothic, en wordt bijvoorbeeld massaal gedronken op heavy metal festivals; ook headbangers houden van goede wijn!

De wijnen zijn op de WP te proeven op de stand van het Duits Wijnstituut.

 

Tjechische wijnen

Tjechische wijnenMorgen gaan we de andere wijnen van Tesch proeven. Een workshop met Tjechische wijnen onder leiding van Fred Nijhuis stond daarna op het programma. Mooie visgerechtjes van restaurant Merlot en bijzondere wijnen van onder andere de palava druif, een crossing van gewürztraminer en müller-thurgau. In Tjechië worden heel wat mooie wijnen gemaakt, die in het grote aanbod niet altijd makkelijk te vinden zijn. Maar ze zijn er wel! In het mooie wijnboekje wat tijdens de workshop werd uitgereikt staat een voorwoord van de nu weer in Tjechië NederTjech Jan Rokyta, een oprecht ambassadeur van de kwaliteitswijnen aldaar.

The Winesite stuurde de volgende alinea’s over Dag 1 waar we ons graag bij aansluiten.

Op de Wine Professional 2014 staan betaalbaarheid en een goede prijs/kwaliteitsverhouding centraal. Want naast de wijnen uit het midden- en topsegment die op Wine Professional 2014 te vinden zullen zijn, wijdt de organisatie deze editie speciale aandacht voor juist deze categorie breder inzetbare wijnen. Te meer ook omdat daar in deze tijden nu eenmaal veel behoefte aan is.

Op Wine Professional 2014 zullen bijna honderd klassieke, trendsettende en innovatieve exposanten u graag hun assortiment met de mooiste wijnen, spirits en beste culinaire producten laten proeven en ervaren. Naast de vertrouwde stands zult u ook verschillende nieuwkomers kunnen bezoeken. Tezamen presenteren zij wederom duizenden verschillende wijnen, champagne, sake, port en sherry maar ook een grote verscheidenheid aan diverse soorten vis en vlees, charcuterie, water, olijfolie, kaviaar, brood, kazen, koffie, patisserie, zilverwerk, serviezen, tafellinnen, koksbuizen, culinaire boeken, glaswerk en decanteerkaraffen. Met producten uit tientallen landen is Wine Professional 2014 wederom zeer internationaal georiënteerd.

Highlights op de eerste beursdag van Wine Professional 2014 zijn onder meer:

Wijnimport J. Bart start zijn jubileumjaar (50 jaar) met een proeverij van oudere jaargangen Sancerre van Alphonse Mellot. Emmanuelle Mellot komt de wijnen persoonlijk toelichten en Lucas Rive (16GM/*), met zijn eigen restaurant in Hoorn een van de hoogste nieuwe binnenkomers in de GaultMillau gids verzorgt de culinaire omlijsting (13.00 uur). Ook Sauter Wijnen heeft wat te vieren (110 jaar) en doet dat met een boeiende sessie o.l.v. Matthieu Perrin: Beaucastel – 13 druivenrassen, 6 samples.

Wijn van de dag

AnforsAls wijn van de dag koos Winebusiness.nl een droge witte wijn gemaakt van PX druiven, zeer bijzonder. En deze komt niet onverwachts van Anfors, een importeur die op Italiaans en Spaans vlak altijd weet te verrassen. Dat is Hans Bijvoets en Marcel van Twist, deze WP bijgestaan door de immer charmante Frank Smulders, wel toevertrouwd.

Tot morgen!

Charlotte van Zummeren


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl