Winnaar | Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2021

Max Oude Veldhuis van restaurant Bougainville in Amsterdam is uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2021. Deze prestigieuze prijs voor jong gastvrijheidstalent werd dit jaar voor de 20e keer uitgereikt. Tweede werd Malou Hagenaars van restaurant Alma in Oisterwijk en de derde prijs ging naar Koen Kuipers van restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk. De bekendmaking vond plaats op 29 november 2021 tijdens de lancering van editie 2022 van restaurantgids Lekker500.

De 25-jarige Max was de beste van 25 kandidaten die het afgelopen half jaar na een strenge voorselectie,   theorie- en praktijkproeven en een jurybezoek streden om de prijs voor de beste jonge gastheer of gastvrouw van Nederland. De theorie- en praktijkproeven werden afgenomen op de locatie van ROC Mondriaan in Den Haag.

Indrukwekkend prijzenpakket
Max Oude Veldhuis ging niet alleen met de prachtige titel naar huis, maar ontving ook de wisseltroffee (een uniek beeld van kunstenaar Lou Thissen), een fles Hennessy Paradis t.w.v. €1.100 en een geldprijs van maar liefst €2.500. Verder mag hij een studie­bezoek brengen aan Hennessy’s befaamde Château de Bagnolet.
Presentator Winston Gerschtanowitz kondigde de winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) 2021 aan, waarna Max Oude Velduis zijn prijzen uitgereikt kreeg door Maurice Hennessy, lid van de achtste generatie van de iconische Hennessy familie, die ieder jaar speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland komt. De uitreiking vond plaats tijdens de lancering van Lekker500 editie 2022 bij Capitol C in Amsterdam, waar de absolute top van de gastronomie aanwezig was.

De toekomst van de horeca
Juryvoorzitter Edwin Raben over de wedstrijd: “Wat was het een spannende wedstrijd. De kandidaten lagen erg dicht bij elkaar. Het is ontzettend mooi om te zien hoe ambitieus deze jonge talenten zijn, vol passie en liefde voor het vak. Wij mogen trots zijn op de kandidaten, zij zijn de toekomst van de horeca.”

Eindstand NHGP 2021

  1. Max Oude Veldhuis – Bougainville, Amsterdam
  2. Malou Hagenaars – Alma, Oisterwijk
  3. Koen Kuipers – ’t Nonnetje, Harderwijk
  4. Nick Nijkamp – De Loohoeve, Schoonloo
  5. Leon Aben – Hendrik van Maurick, Vught
  6. Marèl Disselhorst – De Uitkijk, Hellendoorn
  7. Emma Cimballi – ’t Lansink, Hengelo
  8. Wouter Barneveld – Merlet, Schoorl
  9. Jo-Jo Willekes – Camposing, Garderen
  10. Robbin de Putter – Blueness-bar, Cadzand-Bad

Zo kom je achter je ontwikkelingspunten
Anne Marie Nijhoff, winnaar van de NHGP 2020, was  dit jaar voor het eerst jurylid. In verband met de destijds geldende coronamaatregelen vond haar prijsuitreiking vorig jaar digitaal plaats. Zij werd  verrast door presentator Winston Gerschtanowitz in restaurant La Provence in Driebergen waar zij nog steeds werkzaam is. Ze kijkt positief terug op haar deelname aan de NHGP: “Het was een hele fijne afleiding van alles wat er destijds gaande was. De extra vrije tijd die ik door de horecalockdown had, heb ik vooral besteed aan leren en het ophalen van mijn vakkennis. Meedoen aan deze wedstrijd gaf mij de bevestiging dat ik op de juiste weg ben. Het is heel fijn om je te mogen meten met andere jonge talenten. Zo kom je achter je ontwikkelingspunten en leer je een andere kant van jezelf kennen.”

Prominente vakjury
De jury bestond dit jaar uit Algemeen directeur Moët Hennessy Bob Bron; de nestor van de Nederlandse gastronomie Cees Helder; erevoorzitter NHGP en voormalig journalist Willem Kool; eigenaar Restaurant, Hotel & Spa Savarin en voorzitter Stichting Samenwerking Gastronomische 4 Patrick van Zuiden; SVH Meestergastvrouw van restaurant Bij Jef Nadine Mögling en juryvoorzitter Edwin Raben. Verder maken de voorzitters van de G4 deel uit van de jury: Gerard Wollerich namens Alliance Gastronomique, Marko Karelse namens JRE-Jeunes Restaurateurs, Frank Visser voor Les Patrons Cuisiniers en Michael Hu namens de Fine Eastern Restaurants. Daarnaast zitten oud-winnaars Anne Marie Nijhoff (2020), Tim Wellenberg (2019) en Sébastian van Zuiden (2018) in de jury, evenals Lekker500 hoofdredacteur Annelies Pijper en voormalig restaurateur en voormalig voorzitter van JRE-Jeunes Restaurateurs Lex Gasseling.

Over de NHGP
Om het Nederlandse gastheerschap naar een hoger niveau te tillen, is in 1999 de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs opgericht. Het doel is om kundig, vriendelijk en enthousiast gastheerschap te bevorderen. Onder de vlag van deze titel werken Alliance Gastronomique, JRE-Jeunes Restaurateurs, Les Patrons Cuisiniers en Fine Eastern Restaurants samen. Daarnaast levert ROC Mondriaan in Den Haag een bijdrage en wordt de prijs omarmd door de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). Dit jaar sluit Lekker500 zich wederom aan als mediapartner. 

Over Hennessy
Familiebedrijf Hennessy werd in 1765 opgericht door Richard Hennessy en wordt momenteel gerund door de achtste generatie. Het merk, dat zich in 1987 aansloot bij LVMH, het grootste luxe conglomeraat ter wereld, is de meest verkochte cognac ter wereld. De veelzijdige drank wordt zowel in het clubleven als op chique sociëteiten geschonken,  van New York tot Tokyo en van Oslo tot Kaapstad. Hennessy heeft een sterke connectie met muziek en kunst en werkt samen met toonaangevende artiesten als The Roots, Nas, Futura en Tom Dixon. Achter elke fles cognac gaat een wereld aan vakmanschap en precisie schuil. De unieke schat aan kennis die terugvoert tot de 18e eeuw, de uitzonderlijke selectie en het vervolmaakte rijpings- en blendingproces staan garant voor de beste cognac tot de laatste druppel.


Rubriek(en):
Geen categorie
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl