Yrseke | Esk Valley met oesters

Food & Wine professionals uit Nederland proefden de heerlijkheden van Nieuw-Zeeland op eigen bodem proeven – met zalige Ōra King zalm, Mānuka Health honing en speciale Esk Valley wijnen die lokaal verkrijgbaar zijn.

De gasten gingen met een gids op oesterexpeditie over de stranden van Yerseke. Daarna keerden ze terug naar het Sint Anna B&B Petit Hotel, waar ze konden genieten van hun verse oestervangst, speciaal bereide Ōra King zalmgerechten, bekend onder chef-koks als de ‘wagyu van de zee’, met als afsluiter een verrukkelijk dessert met Mānuka Health honing, bereid door Tv-chef en imker Ramon Brugman, merkambassadeur voor Mānuka Health. Elk gerecht ging gepaard met een zorgvuldige selectie Nieuw-Zeelandse kwaliteitswijnen van Esk Valley.

Het evenement was een van de eerste dat door New Zealand Trade and Enterprise (NZTE) werd gehouden om de kwaliteitsproducten uit Nieuw-Zeeland in Nederland onder de aandacht te brengen en om de ambassadeur van Nieuw-Zeeland in Nederland te introduceren, H.Exc. Susannah Gordon.

Mevrouw Gordon: ‘Na alle lockdowns hoopten we dat oesters rapen in de frisse lucht, om vervolgens te genieten van de mooie Nieuw-Zeelandse producten, ons allemaal weer samen kon brengen en ons de kans zou geven om de speciale relatie tussen Nederland en Nieuw-Zeeland onder de aandacht te brengen. Vandaag de dag zijn meer dan 150.000 Nieuw-Zeelanders van Nederlandse afkomst en de relatie tussen Nederland en Nieuw-Zeeland is gebaseerd op gemeenschappelijke waarden en een sterk economisch en commercieel partnerschap.

We vinden het fantastisch om Nieuw-Zeelandse producten onder de aandacht te brengen in Zeeland. Onze wijnen van Esk Valley, Ōra King zalm en Mānuka Health honing zijn typische voorbeelden van hoe Nieuw-Zeeland enkele van de beste en duurzaamste producten wereldwijd aanbiedt. Nieuw-Zeeland heeft een speciale band met het land en de zee. Deze relatie is gebaseerd op zorg, respect en het inzicht dat wanneer de natuur gedijt, wij allemaal gedijen. Als je dit combineert met onze weelderige, groene weiden, vruchtbare grond en koele, heldere wateren zijn de resultaten ongelooflijk: voortreffelijk, heerlijk en voedzaam eten uit een land waarop je kunt vertrouwen.


Rubriek(en):
Culinair
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl