zilveren zomer lepel

Een Italiaanse zomer van de zilveren lepel?

 

door Charlotte van Zummeren

zilverenlepelHarde cover met eenvoudige lay-out,  het lettertype van een ouderwetse typemachine (je hoeft je niet schuldig te voelen om er wat bij te kalken), een overzicht van Italiaanse voedselfestivals, seizoenskalender van groenten en fruit, foto’s die het water in de mond doen lopen en 400 recepten voor alle momenten van de dag. Wat is dit? Dit is het kookboek: De zomer van de zilveren lepel. De Zilveren Lepel is al tientallen jaren gezaghebbend op het gebied van Italiaans koken en het beste verkochte kookboek van Italië. Het boek wordt al decennialang van ouder op kind doorgegeven om de Italiaanse culinaire traditie in stand te houden. De eerste editie van ‘Il cucchiaio d’argento’ kwam uit in 1950 en werd geheel herzien in 1997.

Binnen een jaar werden in Italië een miljoen exemplaren verkocht. Ruim 2000 recepten telde deze eerste uitgave. Sinds een paar jaar is er ook een Nederlandse vertaling beschikbaar. Niet veel later volgde de Zilveren Lepel Pasta en nu is er dus De Zomer van de Zilveren Lepel. De focus van dit boek ligt bij de producten die in de zomermaanden verkrijgbaar zijn. Veel smakelijke gerechten voor bij de picknick, zoals groente, spinazie en venkeltaarten. Er zijn überhaupt veel recepten voor koude bereidingen. Pizza’s, pasta’s, maar ook een kalfstartaar met mosterdcognacsaus en talloze dolces. Teveel om op te noemen en zeker om te lezen zo rond het borreluur. Het water loopt in de mond.

Het boek is laagdrempelig. Met korte zinnen worden recepten uitgelegd. Het gebruik van verse producten staat voorop. Je kunt er alle kanten mee op. Zo eenvoudig of zo ingewikkeld, hoewel dat laatste meevalt. Het valt allemaal te doen. Achterin het boek staat nog een begrippen- en matenlijst. Een kind kan de was doen en daarna op z’n Italiaans genieten, de zomer kan beginnen (of gewoon doorgaan).

 

De zomer van de Zilveren Lepel
ISBN 978-90-773-3012-8
Hardcover, 432 pagina’s
Adviesprijs: € 35,–

 


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl