Zomerwijnen | Lorgeril Terrasses

Het is een rare zomer met te weinig zon, maar de temperaturen zijn wel weer aangenaam. Wie zit er nu te wachten op temperaturen van een graad of 50 zoals in Canada, of de veertig graden die wij het afgelopen jaar hebben gehad. Ja toch, niet dan? Laten we het eens hebben over zomerwijnen, want in de zomer drinken we anders dan in de winter. Lichter, frisser en knisperiger. Vandaag zakken we af naar de Languedoc voor de zomerwijnen van Lorgeril.

Hier kan enige verwarring ontstaan. De tiende generatie-Comte Nicolas de Lorgeril en zijn vrouw Miren voeren sinds 1987 het management over Chateau de Pennautier, waar al eeuwenlang wijn wordt gemaakt. De grootvader van Nicolas trouwde aan het eind van de 1e Wereld Oorlog met Paule de Pennautier, vandaar dat het nu Domaine de Lorgeril heet. In de omgeving staat het weer bekend als Chateau de Pennautier. Hou het er maar op de wijnen van Domaine de Lorgeril worden gemaakt op Chateau de Pennautier.

Over dit chateau gesproken, het Chateau de Pennautier is een gigantisch kasteel. Het is gebouwd in 1620 onder het regime van Lodewijk XIII en is daarna verder uitgebreid en afgemaakt door de architect van Versailles, monsieur Le Vau. De jonge Lodewijk XIII heeft nog in het kasteel gelogeerd. In 1622 liet hij zijn reismeubilair achter als dank en dat is nog steeds te bezichtigen in het chateau. Een leuk feitje op quatorze julliet.

Lorgeril heeft een groot portfolio met verschillende ranges. De Les Terrasses-wijnen zijn perfecte zomerwijnen. Er zijn er zes:

  • Sauvignon Blanc IGP d’Oc: friszuur en stuivend, aperitiefwijn
  • Chardonnay IGP d’Oc: geen houtopvoeding, zowel fris als romig en lekker fruitig
  • Viognier IGP d’Oc: Zacht, crèmig en bloemig. Viognier doet het goed in de Languedoc.
  • Rosé IGP d’Oc: een rosé de saignée, gemaakt van sap van 50 % cinsault en verder grenache, syrah en merlot. Een doordrink rosé.
  • Cabernet Sauvignon IGP d’Oc: een stevige jongen met veel zwart fruit en een uitstekende maaltijdbegeleider.
  • Merlot IGP d’Oc: soepel en fruitig met zachte tannines.

Deze wijnen zijn allemaal gekoeld op hun best. Ook de rode wijnen! Ze kosten nu in de aanbieding €6,25 en dan haal je heerlijke doordrinkers in huis.

De wijnen zijn verkrijgbaar bij de betere wijnwinkel. Even een mailtje naar info@monnik-dranken.nl voor een adres in de buurt.

Laat de zomer maar komen!

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl