Advent | Wijnkalender 2022

Velen leven naar de kerstdagen toe, sommigen vinden het toeleven zelfs leuker dan de dagen zelf. Deze aanloop naar kerstmis heet in het christelijke geloof advent, en advent staat hier voor komst. Afgeleid van het Latijnse woord adventus. In de adventstijd zitten vier zondagen en sommigen branden elke zondag een kaars. Daarvoor zijn speciale kandelaars met vier houders. Op kerstavond branden dan vier kaarsen.

Voor kinderen bestaan er adventskalender waarbij er iedere dag een luikje kan worden geopend waarachter iets lekkers zit.

Aldi komt dit jaar wederom met een wijnadventskalender voor grote mensen.

In een sfeer gekleurde rechthoekige doos mét een deur ervoor zitten 24 ronde luikjes die ieder een klein flesje wijn bevatten. Van Frankrijk tot Chili, van Italië tot Zuid-Afrika. Ook de Cava ontbreekt niet. De kenners zullen de hand van importeur LFE erin herkennen.

Een hartstikke leuk idee.

Voor degenen die het rustig aan willen doen met de alcohol…de inhoud van de flesjes is 187 of 250 milliliter, daar val je je geen buil aan. Alle flesjes zijn nu van glas – beter voor het milieu, gewoon even naar de glasbak – en er zitten verrassende wijnen tussen. Kan hier niet teveel verklappen, maar de Portugese wijnen zijn super.

De inhoud loopt van 1 tot 24 december.

In diverse Aldi filialen worden deze Advents wijnkalenders aangeboden voor € 49,99 vanaf 16 november Aldi Advent Wijnkalender. Ze worden daarna niet meer aangeleverd, dus als het is uitverkocht… gewoon even naar een andere Aldi lopen.

Zalige Advent!

 

 


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl