Avandis neemt activiteiten Cooymans en Delcave over

Avandis, een van Europa’s modernste producenten van alcoholische en non-alcoholische dranken, gevestigd in Zoetermeer, heeft, samen met zijn joint venture partners Lucas Bols, De Kuyper Royal Distillers en Herman Jansen, overeenstemming bereikt met de curator over de overname van de activiteiten van Distilleerderij Cooymans en de wijnactiviteiten van Delcave/NCK te Oosterhout, beide onderdeel van de Dirkzwager Groep.
De activiteiten die worden overgenomen betreffen de distilleerderij en de bottelarij activiteiten voor gedistilleerde dranken, waaronder de bekende jenevermerken Floryn en Legner, ginmerk Leyden Gin, Cooymans advocaat en cream likeurmerken Koffiekaatje, Millwood en Surfers. Ook de wijn bottelarij van Delcave/NCK maakt onderdeel uit van de over te nemen activiteiten. Daarnaast wordt geproduceerd en gebotteld voor een aantal derden-partijen zowel bij Cooymans in Tilburg als bij Delcave/NCK in Oosterhout.
Andre de Goede, algemeen directeur Avandis: ‘We zijn verheugd dat we de activiteiten van Distilleerderij Cooymans en de wijnactiviteiten van Delcave/NCK hebben kunnen overnemen. Wij denken dat wij als sterke speler in de industrie deze activiteiten een gezonde toekomst kunnen bieden en door de nieuwe combinatie van know how en productie faciliteiten de klanten nog beter kunnen bedienen. Op deze manier is de continuïteit van de activiteiten gewaarborgd en is ook de werkgelegenheid van het merendeel van de werknemers veiliggesteld.
De productie en bottelactiviteiten voor gedistilleerde dranken en derden-partijen worden onderdeel van Avandis. Met deze activiteiten verstevigt Avandis haar sterke positie in dit segment van de markt. De overige activiteiten worden door de drie joint venture partners van Avandis overgenomen.
Lucas Bols wordt eigenaar van de jenevermerken, alsook van het ginmerk. Hiermee kan Lucas Bols haar marktleidende positie in het jeneversegment verder versterken. De Kuyper Royal Distillers wordt eigenaar van de advocaat en cream likeur merken, waarmee haar positie in dit segment van de markt versterkt wordt. De wijnbottelarij wordt onderdeel van Herman Jansen. Met deze overname zal de marktpositie van Herman Jansen verder worden verstevigd.
Financiële details zullen niet bekend worden gemaakt.

Bron: persbercicht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl