Boomsma neemt Weduwe Joustra over

Het heeft de drankenwereld en menig Beerenburg liefhebber flink beziggehouden de afgelopen tijd: wat gaat er gebeuren met Weduwe Joustra nu het moederbedrijf van Joustra – de Dirkzwager Groep – in surseance van betaling verkeert. Het antwoord is gekomen van een oer-Fries familiebedrijf: Boomsma Distilleerderij. Op 27 juli 2016 plaatsten zij hun handtekening onder de overnamepapieren, waardoor Boomsma Distilleerderij per heden de nieuwe eigenaar van Weduwe S. Joustra is geworden. Hiermee verzekert zij Weduwe Joustra niet alleen van een nieuwe toekomst, maar zorgt ook dat het bedrijf door kan op de plek waar zij 152 jaar geleden hun eerste fles Beerenburg produceerden: in de thuishaven Sneek.

Chantoine en Saskia Boomsma, vijfde generatie aan het roer van Boomsma Distilleerderij, hebben alles op alles gezet om Weduwe Joustra binnen Friesland te houden. Het bedrijf raakte in zwaar weer door de surseance van het inmiddels failliet verklaarde moederbedrijf Dirkzwagergroep B.V. ‘Weduwe Joustra zelf is een financieel gezond bedrijf, met prachtige producten. Bovendien is het een belangrijk onderdeel van de Friese cultuur, en kunnen we dit niet zomaar verloren laten gaan”, aldus Chantoine Boomsma. Saskia Boomsma vervolgt: “we zijn ervan overtuigd dat we gezamenlijk het merk kunnen laten groeien. Boomsma is zelf ook een familiebedrijf met een rijke historie. Weduwe Joustra past goed binnen onze cultuur‘. Binnen Weduwe Joustra zullen op korte termijn geen grote veranderingen plaatsvinden: het bedrijf wordt voortgezet zoals het liep, met Heleen Sonnenberg aan het roer op de vertrouwde locatie in Sneek.

Weduwe Joustra was een 100% zelfstandig opererende entiteit binnen de Dirkzwager groep en is een gezond bedrijf dat al 152 jaar wordt geleid door de familie. Ook sinds de verkoop van de aandelen in 1981 is de dagelijkse leiding altijd in handen geweest van de 5e en 6e generatie, met als gevolg een jaarlijks positief resultaat in de boeken. Men was op de hoogte dat er financiële zorgen waren bij de aandeelhouder, echter niet op dit niveau. Ondanks het feit dat dit bericht twee weken geleden insloeg als een bom, regeert nu vooral de opluchting. Met de overname door Boomsma Distilleerderij hebben zij hun belangrijkste doelstelling waar kunnen maken, namelijk een fris nieuw begin bij een betrouwbare Friese marktpartij, die zich nationaal en internationaal heeft bewezen.

Bron: persbericht met embargo tot 28 juli 10 uur. Aangezien het nieuws al op de Volkskrant en her en der op internet is verschenen plaatsen we dit bericht al een aantal uren eerder.


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl