Nieuwe Alcoholwet | Per 1 juli

Vanaf 1 juli 2021 mag de verkoper binnen de retail geen kortingen op alcoholhoudende dranken meer geven van boven de 25%. DDie regel geldt voor zowel online als fysieke winkels, zoals supermarkten, slijters en webshops. Het gaat daarbij om de verkoop van alcoholhoudende dranken die niet voor consumptie ter plaatse zijn bedoeld. Dus..happy hours in de horeca vallen dus niet onder dit verbod.

Webwinkels en bezorgdiensten die alcohol verkopen en leveren, moeten strenger worden op de leeftijdscontrole. Verkopers van alcohol op internet zijn van bestelling tot en met bezorging verantwoordelijk voor de leeftijdscontrole.

Verkoop online sterke drank allen via online slijterijen. Online bestellingen van sterke drank mogen alleen worden gedaan via een website die uitsluitend producten aanbiedt die slijterijen mogen verkopen.

Op de website van de NVWA is informatie over deze drie onderdelen te vinden. De bedoeling is dat deze site de komende tijd en ook na 1 juli verder wordt aangevuld met voorbeelden.

Bron: Stiva Alcoholwet


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl