BOB voor Maasvallei Limburg wijnen

In Frankrijk zijn zowat alle producten beschermd. Crème fraiche, camembert, Laguiole messen en honderden wijnregio’s in A.O.P. In totaal ontelbaar veel dus.  Nederland heeft er tot zover 14 waaronder Boerenleidse en Kanterkomijnekaas, Brabantse Wal asperges, Hollandse maatjesharing en de Opperdoezer aardappel. Daar komt nu de Maasvallei Limburg-wijn bij. En in Nederland heet het geen A.O.P. maar BOB: Beschermde Oorsprong Benaming.

De aanvraag voor een BOB-status werd in 2011 door Harry Vorselen van Wijngoed Thorn, samen met enkele collega’s bij de Europese Commissie ingediend en in augustus van dit jaar door de Europese Commissie goedgekeurd. Maasvallei Limburg strekt zich uit over een gebied van 60 vierkante mijlen aan weerszijden van de Noord-Europese Maas.

Tien wijngaarden in de regio Maasvallei Limburg hebben het recht om de BOB-status te dragen als de Maasvallei Limburg regio. Wat de druiven betreft, zal de BOB betrekking hebben op rode en witte wijnen geproduceerd met pinot noir, chardonnay, auxerrois, pinot blanc, pinot gris, dornfelder en gewurztraminer.

Bron: thedrinksbusiness


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl