NZ Winegrowers-Sommelier-Scholarship namen bekendgemaakt | Lendl Mijnhijmer is een van de 8

Nieuw-Zeeland Winegrowers heeft vandaag de namen bekendgemaakt van acht succesvolle sommeliers uit het Verenigd Koninkrijk, Ierland en het vasteland van Europa die zijn uitgekozen om deel te nemen aan de 2018 New Zealand Winegrowers International Sommelier Scholarship. Lendl Mijnhijmer is een van de acht.

Dit werd voor het eerst gelanceerd in 2015 met een beurs voor Australische sommeliers. Nu is het programma een wereldwijd initiatief waarbij de Europese sommeliers zich voegen bij de overige kandidaten uit Australië, Azië, Canada, Nieuw-Zeeland en de VS.

Iedere sommelier woont een Sommit ™ -evenement bij voor slechts 20 sommeliers met inhoud die bij hun wensen en interesses aansluit. De Sommits ™ van volgend jaar zullen plaatsvinden in Nelson en Central Otago, twee van de beste wijnbouwregio’s van Nieuw-Zeeland.

De evenementen worden georganiseerd door Master Sommelier Cameron Douglas en Master of Wine Stephen Wong. Aandacht ligt uiteraard bij wijn &spijs.

In dit het tweede jaar dat we het beurzenprogramma in Europa introduceerden, ontvingen we een groot aantal aanvragen van topsommeliers. De gekozen sommeliers waren zeer gepassioneerd en geïnteresseerd in  Nieuw-Zeelandse wijn‘, zegt Chris Stroud, Marketing Manager Europe, New Zealand Winegrowers. ‘Ons doel is dat deze sommeliers echte ambassadeurs worden voor Nieuw-Zeelandse wijn!’

De acht sommeliers zijn:

Marc Almert – Baur au Lac, Zürich, Zwitserland
James Devereux – Manchester House, Manchester, Verenigd Koninkrijk
Jurica Gojevic – Adare Manor, Limerick, Ierland
Stefan Kobald – Social Company, Londen, VK
Fredrik Lindfors – Grand Hotel Stockholm, Zweden
Andrea Martinisi – Hotel Terravina, Hampshire, Verenigd Koninkrijk
Lendl Mijnhijmer – Hotel 27, Amsterdam, Nederland
Glen Montgomery – Balmoral Hotel, Edinburgh, Verenigd Koninkrijk

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl