Camitz

Camitz sparkling: verstandige wodka?

 

camitz2In Rusland kennen ze vele drink spelletjes en de volgende is er één van. Benodigdheden: een groepje mensen, een groot glas, wodka en bier. De deelnemers staan met zijn allen in een cirkel en de eerste heeft een groot glas bier in zijn hand. Na de eerste slok wordt het glas bijgevuld met wodka. Dit gaat zo door totdat het glas volledig bestaat uit wodka. Hierna wordt het glas bijgevuld met bier. Totdat het glas volledig uit bier bestaat. Heel gezellig! Het spel heet: de beer komt, de beer gaat.

Wodka en bier: a killing combination, want de bubbels van het bier maken de wodka plezanter en dan valt de alcoholische kracht minder op. Wodka valt namelijk wel onder de categorie vuurwaters: na een slok is het even slikken. Ai, ai, ai, wat sterk. En dat is maar goed ook, want anders slikken onnadenkende (Russische) pubers en volwassen te snel te veel van dit spul door.

De bedrijven Camitz en Lindberger uit Zweden hebben nu bedacht om wodka te injecteren met bubbels en daarna te bottelen in een mooie wit-doorzichtige champagne fles met daarop een rode ster en zilverkleurige folie. Resultaat: een fles mousserende drank die er bijzonder feestelijk uitziet en uitnodigt tot een glaasje. Maar wel met een alcoholpercentage van 40%… Een pagina grote advertentie in het huisblad van een grote landelijke slijterijketen met een redactionele tip op een andere pagina geven het product een extra boost. Welkom in Nederland, proost!

 

Ai,ai,ai, zo’n mooie fles met bijbehorende bubbels zet menigeen aan tot vrolijk pimpelen. Ik hou mijn hart vast dat dit product niet in de handen van jongeren valt, want die kennen hun grenzen hier echt niet mee. Vrolijk gekleurde alcoholloze dranken voor peuters worden ook in dit soort flessen gebotteld, ze zijn er als het ware mee opgegroeid. Voor de Russen – mocht Camitz ook in dat continent adverteren – zal het een mooie gelegenheid om eens een keer een Zweedse wodka te importeren, want ik vraag me af of ze dit daar kennen. Ook niet met bier erbij.

 

Charlotte van Zummeren

 


Rubriek(en):
Archief

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl