Carlotta Gori gaat Gallo Nero leiden

Carlotta Gori is de nieuwe directeur van het Vino Chianti Classico Consortium. Voor het eerst in de geschiedenis is staat een vrouw aan het roer van de Gallo Nero. Gori neemt het over van Giuseppe Liberatore. Het is nog steeds vrij ongebruikelijk dat vrouwen leidinggevende posities bekleden in de landbouw- en wijnsector, en consortia vormen daarop geen uitzondering. Met deze nieuwe benoeming van Carlotta Gori zijn er nu 2 vrouwen die consortia leiden.

Carlotta Gori, geboren in 1969 in Florence – getrouwd, een dochter – een graad in de rechten, begon 20 jaar geleden haar carrière in het Consorzio Vino Chianti. Biine Gallo Nero ded zijn veel juridisch werk, zij is lid van de AICIG-juridische groep (Italiaanse vereniging van consortia).

Ik ben heel blij dat Carlotta Gori is benoemd tot directeur van het consortium’, aldus voorzitter Sergio Zingarelli, voorzitter, ‘en dit was een unaniem besluit. Ik heb het volste vertrouwen in haar capaciteiten, de professionaliteit en het enthousiasme dat ze altijd heeft getoond bij het nastreven van de doelstellingen.’

 

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl