Champagne door de gootsteen?

Voor oudejaarsavond wordt er flink veel champagne ingeslagen, maar verdwijnt een groot deel in de gootsteen: 130.000 liter, oftewel 180.000 flessen. Eén op de drie Nederlanders nipt uit beleefdheid een glaasje mee, maar is eigenlijk niet zo gecharmeerd van het drankje. Met die schatting komt de Staatsloterij, die nog meer cijfers paraat heeft over de jaarwisseling. Gemiddeld eet een Nederlander 3,6 oliebollen tijdens oud en nieuw: in totaal 48 miljoen oliebollen.

Bollen met krentjes zijn bij tweederde favoriet ten opzichte van de gewone variant. De grootste oliebollenfans wonen in Groningen Drenthe: maar liefst acht per persoon is in die provincies geen uitzondering.

Tweederde van de Nederlanders kijkt liever naar vuurwerk dan dat ze het zelf afsteken. Negen op de tien geeft de voorkeur aan siervuurwerk boven knalvuurwerk. Bij oudejaarsavond hoort muziek. De helft van de Nederlanders vindt dat Happy New Year, Happy New Year van Abba de ultieme Oud en Nieuw-song. Ook Bohemian Rhapsody en The Final Countdown worden vaak gebruikt als muzikale omlijsting van de jaarwisseling.

Ruim negentig procent luidt het nieuwe jaar in met familie en vrienden. Bij de helft wordt er gezapt naar de oudejaarsconference.

Bron: Staatsloterij


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl