Champagne | Jean Duclert

Dit Champagnehuis is opgericht door Albert Baron in 1947 en nu staat de derde generatie aan het feminiene roer. Aline, Claire en Lise hebben Jean Duclert prachtig verder vorm gegeven. Dit moderne wijnhuis is voorzien van de meest geavanceerde apparatuur en beschikt over moderne kelders. Duurzaamheid en biodiversiteit staan hoog in het vaandel. In 2016 kreeg Jean Duclert een certificaat voor Substainable Viticulture in Champagne en HVE High Value Environmental. De 56 eigen hectare worden zoveel mogelijk handmatig bewerkt. De wijngaarden liggen in de volgende 7 gemeentes; Charly-sur-Mare, Pavant, Porteron, Domptin, Azy-sur-Mare, Villiers Saint Denis en Crouttes-sur-Mare.

Het terroir bestaat voornamelijk uit klei, mergel en kalk. Pinot meunier is het belangrijkste druivenras, gevolgd door chardonnay en pinot noir. Elk druivenras wordt apart geoogst en gevinifieerd, daarna volgt rijping op RVS en soms op eiken vaten. Alle champagnes krijgen een lange rijping sur lattes. De champagnes zijn loepzuiver én betaalbaar.

Jean Duclert Champagne Cuvee Passionnée 2017: De Millésime 2013, 2014 en 2015 zijn door Perswijn verkozen tot beste Champagne onder € 30,- in 2020 en 2021. 2017 kwam daar ook voor in aanmerking, alleen is de consumentenprijs iets hoger dan 30 Euro. De Cuvee Passionnée is een blend van 70% chardonnay die voor de helft vergist op eikenhout, 20% pinot noir en 10% pinot meunier. De champagne verblijft minimaal 6 jaar sur lattes. Het is een rijke champagne met een mooie balans tussen fruit, brioche en mineraliteit.

Jean Duclert Champagne Cuvee Harmonie: Easy drinking champagne, zeer toegankelijk en doordrinkbaar. Fris en fruitig, sappige afdronk en brioche. Deze champagne is een blend van 73% pinot meunier, 16% chardonnay en 11% pinot noir.

Dikkers Wijnimport is de importeur.

 

ChvZ

 


Rubriek(en):
Champagne
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl