Champagne | Veuve Doussot

Ondanks alles… is het toch weer halverwege december en dan zet Winebusiness.nl altijd mousserende wijnen in het zonnetje. Want hoe je het wendt of keert, champagne blijft een heerlijke en goddelijke drank en daarvan kunnen we alleen maar van gaan genieten in deze maand. Vandaag champagne Veuve Doussot. Dit huis bestaat sinds 1973 en is van de familie Joly – wijnbouwers en wijnmakers vanaf 1874 – en momenteel staat Stephane aan het roer. De naam van het huis is een eerbetoon aan een tante van de familie, Ernestine – Veuve – Doussot. De wijngaarden en wijnkelders van de Champagne Veuve Doussot liggen in het hart van de Côte des Bar, in het charmante dorpje Noé-les-Mallets, een plaats met een uitzonderlijk uitzicht op ruim 170,kilometer ten zuiden van Reims. De familie Joly is altijd op zoek naar kwaliteit en echtheid en hecht er grote waarde aan om alle facetten van het van Champagne met de grootste zorg uit te voeren. Van de wijnrank tot en met de distributie.

Veuve Doussot wordt dus duurzaam en met respect voor het milieu gemaakt. De familie Joly verbouwt op 15 hectares eigen wijngaarden chardonnay en pinot noir. De blend is een belangrijk moment dat, net als een geheim ritueel, tijdens de uitvoering veel aandacht vraagt. Dit is de stijl van het huis Veuve Doussot. De blend bestaat uit het mengen van verschillende percelen. Vervolgens rusten de flessen in de ondergrondse kelders. Alles gebeurt op het landgoed.

De Veuve Doussot Brut Selection NV bestaat voornamelijk uit pinot noir, samengevoegd met 15 % chardonnay. Goudkleurig met een subtiele luchtige mineralig neus, bloemrijke geuren en citrus. Een fruitige champagne met een stevig karakter en mooie zuren.

Best of Wines is de importeur. De Brut Selection kost incl. BTW 25 Euro en dat is niet veel voor zo’n mooie champagne.

 

Best of Wines Veuve Doussot Brut

 

 


Rubriek(en):
Champagne

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl