Talisker Whisky & Parley | Behoud van ecosystemen en terugbrengen van wildlife in oceanen

Talisker Whisky en milieunetwerk Parley for the Oceans gaan op een gedeelde milieumissie en kondigen een samenwerking aan van ten minste drie jaar. Samen lanceren zij de campagne ‘Rewild Our Seas’; een wereldwijd initiatief waarbij onderwater begroeiing hersteld en beschermd wordt. Nog vóór 2023 zullen de organisaties samen zorgen voor de ondersteuning van behoud én bescherming van 100 miljoen vierkante meter eco-marine gebied.

Onze oceanen beslaan 70% van het oppervlak van de aarde, ze zijn het thuis van meer dan 99% van alle organismen en spelen een vitale rol in het behoud gezondheid van al het leven op aarde; in zee én op het land. Ondanks dat we zo afhankelijk zijn van de oceaan, is vrijwel elk onderdeel van dit immense ecosysteem beschadigd door toedoen van de mens. In een studie uit 2018 bleek dat nog maar 13% van de wereldzeeën als écht wild en onaangetast door de mens kan worden beschouwd (Current Biology).

Het partnership tussen Talisker en Parley, ondersteunt de missie van Parley om meer bewustzijn te creëren voor zowel de schoonheid als de kwetsbaarheid van onze oceanen. Samen beloven de organisaties te werken aan herstel, behoud en bescherming van de oceanen, waarbij ze toekomstige generaties in gedachten houden.

De focus van de samenwerking ligt in eerste instantie op projecten die bescherming bieden aan wier-bebossing langs de kust van Schotland; thuisbasis van Talisker. Maar uiteindelijk zullen de partners, zowel lokaal als wereldwijd, samenwerken om behoud van beschermde onderwatergebieden en -reservaten mogelijk te maken.

Wier speelt een belangrijke rol in de gezondheid van de oceaan. Het reguleert pH, isoleert koolstofdioxide, huist micro-organismen, en biedt een omgeving die het leven onder water – waaronder onmisbare organismen – voedt. De zeeën rondom Schotland bieden een thuis voor de dichte onderwater begroeiing die de kust beschermt tegen stormen, die de biodiversiteit ondersteunt en het natuurlijk erfgoed van het Schotse land definieert.

Het partnership tussen Talisker en Parley houdt het volgende in:

  • Samenwerkingen opzetten met lokale non-profitorganisaties wereldwijd om meer steun te bieden aan bestaande projecten die werken aan het onderzoeken en beschermen van de oceanen. Te beginnen in de thuishaven van Talisker Whisky in Schotland.
  • Via expedities over de hele wereld innovatief onderzoek uitvoeren om meer te weten te komen over de verschillende marine ecosystemen. Hierdoor willen zij tot betere initiatieven komen om deze ecosystemen te beschermen tegen bedreigingen zoals klimaatverandering.
  • Commerciële initiatieven introduceren, waaronder retail promoties, waarbij aanvullende financiering wordt opgehaald en draagkracht wordt gecreëerd voor toekomstige projecten wereldwijd

Talisker Wisky Atlantic Challenge
Talisker en Parley starten eveneens een groots fundraising campagne: ‘Row For The Ocean’. Deze campagne valt samen met de Talisker Whisky Atlantic Challenge; een roeiwedstrijd van 3000 mijl (meer dan 4800 kilometer), waarbij deelnemers de Atlantische Oceaan oversteken. Als onderdeel van die actiedagen worden avonturiers over de hele wereld gevraagd hun persoonlijke uitdagingen aan te gaan, uitdagingen die te maken hebben met de oceaan. Het doel hiervan: geld ophalen voor Parley.

Talisker whisky was de eerste distilleerderij op het eiland Skye in Schotland en het is duidelijk een product van de ruige Schotse kust. Al bijna 200 jaar zorgt de zee die het eiland omringd, voor de onmiskenbare maritieme en zoutige tonen die je vandaag de dag proeft in de whisky. Het is de eerste keer dat Talisker op wereldwijde schaal samenwerkt met een milieuorganisatie. De samenwerking bouwt verder op de initiatieven die Talisker al eerder ondernam om haar impact op het milieu te verbeteren, als onderdeel van Diageo’s duurzaamheidsprogramma. Binnen dit programma heeft Diageo zichzelf ten doel gesteld om de koolstofemissies te halveren en hun efficiëntie op het gebied van waterverbruik te verhogen. Onlangs was in het Jaarlijkse Rapport van Diageo te lezen dat dit bedrijf de koolstofemissies tot nu toe met 50% wist te verlagen en dat het de efficiëntie op het gebied van waterverbruik met 46% heeft verbeterd.

Pedro Mendonca, Diageo Global Reserve Director, zegt het volgende over de samenwerking: “Onze connectie met de oceaan gaat honderden jaren terug. Het begon toen onze founders, de MacAskill brothers, voet aan land zetten op de stranden van Skye, om daar onze Talisker distilleerderij te beginnen. Vanaf toen is onze whisky – dag in, dag uit – beïnvloed door de energie van de zee om ons heen. Het is een belangrijk deel van wie we zijn. Het is voor ons dan ook vanzelfsprekend dat we dat we ons verantwoordelijk voelen om te helpen bij het beschermen van een van de meest belangrijke ecosystemen ter wereld. De samenwerking met Parley versterkt onze liefde voor de oceanen nog eens extra. Door de krachten te bundelen kunnen we meer bereiken in onze missie om de oceaan veilig te stellen voor toekomstige generaties. We geloven beiden dat consumenten de kracht bezitten om verandering een duw in de rug te geven. Samen willen we mensen aansporen om te kiezen voor verandering en actie.

Cyril Gutsch, Founder & CEO, Parley for the Oceans voegt daar aan toe: “Als je ziet hoe snel het leven in zee achteruitgaat en als je ziet hoe de omgeving – die ervoor zorgt dat wij mensen überhaupt bestaan – uit balans is, is er maar één simpele conclusie te trekken: het in onmogelijk om te leven op een planeet met een dode zee. Samenwerken met de natuur is de enige manier voor ons mensen om te overleven. We zijn dan ook erg enthousiast over onze samenwerking met Talisker; een merk met zee in het bloed. Samen gaan we de onderwaterbegroeiing ontdekken, onderzoeken en beschermen; de begroeiing die het onderwaterleven beschermt, die erosie van de kustlijnen tegengaat en die ons helpt om klimaatverandering tegen te gaan door koolstofemissies op te vangen. Voor de zee, het klimaat en het leven.

Parley for the Oceans                                                                                                                         Parley for the Oceans is nieuw soort milieuorganisatie die makers, denkers en leiders van merken, overheden, creatieve gemeenschappen en milieuorganisaties samenbrengt om aandacht te vragen voor de schoonheid en kwetsbaarheid van onze oceanen.

De organisatie werkt nauw samen met grote bedrijven als Adidas, Anheuser Busch InBev (Corona), American Express; the Republic of the Maldives, the United Nations, World Bank en de British Fashion Council. Parley is actief binnen diverse branches waarbij de werelden van wetenschap, kunst, mode, design, entertainment, sport en de ruimte- en zeevaart worden samengebracht. Meer weten? Kijk op www.parley.tv.

Talisker                                                                                                                                        Talisker is al bijna 200 jaar gevestigd aan de kust van het eiland Skye in Schotland. Talisker is een product van zijn ruige kust. Dit merk is gebouwd op avontuur. De whisky founders, de MacAskill brothers, roeiden in 1830 van Eigg naar Skye om daar de Talisker Distillery in Schotland te starten. En in alles wat het merk vandaag de dag doet, klinkt het gevoel voor avontuur nog steeds door. Talisker wil mensen inspireren om weer in contact te komen met het waanzinnige gevoel van in de natuur zijn. Ondertussen wil het merk de wildernis herstellen, voor toekomstige generaties. Ze noemen dit: Re-wilding.

Diageo                                                                                                                                                Diageo is de wereldwijde leider in alcoholische dranken, met een uitmuntende collectie aan merken in sterke dranken, bier en wijn, met merken als Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Buchanan’s en Windsor whisky’s, Smirnoff, Cîroc en Ketel One vodkas, Captain Morgan, Baileys, Don Julio, Tanqueray and Guinness. Diageo is een wereldwijd merk en onze producten worden in meer dan 180 landen verkocht. Het bedrijf staat genoteerd op zowel de London Stock Exchange (DGE) en de New York Stock Exchange (DEO). Voor meer informatie over Diageo, onze mensen, onze merken en onze prestaties ga je naar www.diageo.com

Bron: pb


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl