De schroefkurk

De Schroefkurk

Twiste to taste 3

Een schroefkurk? Innovatie is in de wijnwereld een groot goed. Wijngaarden beoordelen op rijpheid met infraroodstralen, energiezuinig werken, organische wijnbouw, ganzen in de wijngaard en ga zo maar door. De wijnwereld is altijd in beweging. Ook op het gebied van packaging. Lichtere flessen, chips in labels voor tracebility, schroefdoppen en nu de schroefkurk.

 

PR bureau Tot stuurde een persbericht per mail en fysieke post. Daarbij een kistje wijn met twee flessen wijn afgesloten met een schroefkurk.
Een schroefkurk zult u zeggen? Ja, een schroefkurk. De nieuwste afsluiting van de wijnfles: een kurk die draaiend verwijderd kan worden en op dezelfde manier er weer ingedraaid. Vanaf week 48 is La Cuvée Mythique van Les Vignerons de la Méditerranée wit en rood uitsluitend verkrijgbaar in een fles met schroefkurk.

De schroefkurk combineert de eigenschappen van kurk, zoals duurzaamheid en een premium imago, met het gebruiksgemak van de schroefdop. Je draait hem met de hand zo uit de fles, inclusief vertrouwde plop. En je draait hem er dankzij de groeven in de kurk ook zo weer in. De hals van de fles heeft aan de binnenkant namelijk schroefdraden van glas gekregen. De schroefkurk is ontwikkeld door twee wereldspelers in hun branche: Amorim (kurk) en O-I (glas). De kurk is inderdaad makkelijk te verwijderen, de beschermende plastic folie eromheen kost iets meer tijd.

Duurzame afsluiter

De nieuwe afsluiter heeft een positieve impact op het milieu. Elke kurk absorbeert tot 112g CO2. Kurk is bovendien biologisch afbreekbaar én recyclebaar en wordt met de hand geoogst van bomen die nooit worden gekapt.

La Cuvée Mythique

La Cuvée Mythique van Les Vignerons de la Méditerranée de eerste en op dit moment de enige wijn in Nederland met een schroefkurk.. Zuid Franse druivenrassen als grenache blanc en maccabeu voor wit en grenache, carignan, syrah, mourvèdre en marselan voor rood vormen de basis van de wijnen. De witte is rond, vettig en fruitig en de rode soepel, sappig en licht stevig. Als wijn al aanbevelenswaardig. La Cuvée Mythique is eerder al met succes geïntroduceerd in onder meer Duitsland, Zwitserland, Azië, de Verenigde Staten en Canada. Les Vignerons de la Méditerranée is onderdeel van Groupe Val d’Orbieu, de grootste wijnbouwcoöperatie van Frankrijk.

Verkrijgbaar in rood en wit voor € 7,99 bij Albert Heijn.

cuvee mythique


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl