echoput 2

 

Kookschool Echoput verdubbelt capaciteit

echoputDe Academie voor Gastronomie, gevestigd in en behorend bij Hotel de Echoput van Peter Klosse, breidt zijn kookschool uit. In februari komt er een tweede serie cursisten bij. Tijdens de opleiding leggen de cursisten op een intensieve manier een fundament voor een carrière in de gastronomie. De Echoput leidt zijn cursisten op tot gastheer/gastvrouw – cusinier. De leerlingen komen onder de hoede van meesterkok Theus de Kok, die hij vanaf februari 2011 op maandagen én dinsdagen traint. De Kok noemt dat een unicum in Nederland.

In de schoolbanken van de Echoput beginnen de studenten met het onderdeel ingrediëntenkennis, iedere keer staat een ander product centraal. Daarna bereiden ze zelf de gerechten en wordt hun wijnkennis bijgespijkerd. Aan het eind van de dag worden in een restaurantsetting de zelf gemaakte gerechten genuttigd, waarbij enkelen studenten de rol van sommelier op zich nemen en de wijnen uitleggen.

Volgens De Kok past de combinatie van koken en wijnkennis goed bij de huidige tijd. Hij zegt dat het traditionele onderscheid tussen de kok en gastheer vervaagt. In de moderne gastronomie draait het volgens hem om een totaalbeleving. Koks moeten meer van wijn weten en gastheren meer van de keuken. De zogenaamde ‘turbocursus’ borduurt voort op de Academie voor Gastronomie, opgericht door eigenaar Peter Klosse. Hij staat bekend als ‘grondlegger van de moderne smaakleer’. De Academie bestaat sinds 1991 en zette in 2003 samen met vier ROC’s een opleiding aankomend gastronoom op.

Bron: Academie voor Gastronomie
Link naar fotoboek van de opleiding: http://www.blurb.com/books/1522799


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl