Feran Adrià

Aan de keukentafel met Ferran Adrià

 

adriaAls om 18.25 uur stipt de mis-en-place in de keuken van elBulli gereed is, worden alle werkbanken schoon gemaakt en gedekt voor de personeelsmaaltijd. 75 mannen en vrouwen eten gezamenlijk een 3-gangen diner. Even geen messcherpe hiërarchie, maar als gelijken onder elkaar. Na afloop ruimt ieder zijn bord, glas en bestek op voor nog een kop koffie. En dan is het 19.00 uur: aan het werk in ’s werelds beroemdste restaurant in Rosas, Noord Spanje.

Eind juli van dit jaar sloten Ferran en zijn broer Albert Adrià ‘elBulli’, het restaurant waar menig culi van droomde er ooit eens te mogen eten, maar zo weinigen is gelukt. Het enige wat voorlopig resteert, zijn de kookboeken, fotoboeken en DVD’s die afgelopen jaren van en over Ferran zijn verschenen. Kortgeleden is daar ‘Thuis Koken met Ferran Adrià’ bijgekomen. Dit door Van Dishoeck uitgebrachte kookboek bevat de recepten van ruim 30 3-gangen maaltijden, die het personeel door de jaren heen met elkaar genoten. En als we Ferran Adrià mogen geloven eet het personeel van een toprestaurant het liefst pasta, rijst en hamburgers. Excellent klaargemaakt natuurlijk, maar toch….

 

Het is een uitermate praktisch kookboek, want elke maaltijd is voorzien van een uitgebreide visuele instructie. Dat is in het begin even wennen, maar met de tips van de grote meester zelf kan er gewoon helemaal niets mis gaan. Verwacht geen parmesan frozen-air with muesli of rabbit ear crunchy, maar mooie degelijke gerechten, soms straight en soms met een twist. Veel Spaanse gerechten natuurlijk, maar ook Italiaans, Aziatisch en Mexicaans. En of je nu voor z’n tweeën kookt of voor een groot gezelschap, het kookboek voorziet daar in: de recepten zijn uitgewerkt voor 2, 6, 20 of 75 personen. Lekker eten voor elke dag op aangeven van de grote chef Ferran Adriàn is nu voor iedereen thuis bereikbaar.

 

©winebusiness.nl – IR

 

Thuis koken met Ferran Adrià
Uitgeverij: Van Dishoeck
Aantal pagina’s: 383
Uitvoering: Hardcover
ISBN: 978 9000 304 462
Prijs € 25

 


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl