Verlinden

Wijn Verlinden

 

verlinden 004Soms kom je iemand in de wijnwereld tegen die je al heel lang kent. Gijs van Bilsen van Wijn Verlinden is zo iemand en de wederzijdse roots liggen op het Mill Hill College in Tilburg. ‘Ik heb altijd in ons familiebedrijf in Tilburg in de detailhandel gezeten en sinds anderhalf jaar zit ik hier in de directie. Ik heb het enorm naar mijn zin.’ Van Bilsen spreekt met een herkenbaar licht Brabants accent in de proefruimtes van Wijn Verlinden in Nieuwkuijk. Verlinden is een familiebedrijf met een zekere chique, een bedrijf dat uitnodigingen op geschept papier verstuurt.

 

Het is dringen geblazen, meer mensen zijn deze kant op gekomen. ‘We hebben 100 wijnen op de tafels staan van het totale assortiment van 500. Let wel: dan heb ik het niet over jaren, want dan hebben we er veel meer’. Van Bilsen vervolgt: ‘80% verkopen we aan de horeca en de rest aan wijnspeciaalzaken. Particulier kan ook, dat leveren we dan via de winkel’. Aangekomen bij Bollinger, toch wel één van de kersen op de taart van het assortiment van Verlinden, zien we ook het prestigieuze huis Zind Humbrecht uit de Elzas. Maar eerst Bolly: ‘ik wil veel meer doen met Bollinger. Natuurlijk eerst via James Bond, maar ik ben ook bezig met de Virgin ruimtereizen. Daar komt ook een speciale actie met Bollinger champagne’. Hoe dan? ‘Als sponsor, maar over de precieze invulling zijn we nog bezig’. Van Bilsen is tussen de familiezaak en Wijn Verlinden vier jaar actief geweest in de safaribranche in Afrika, toevalligerwijs ook een hobby van ondergetekende. ‘Het rare is dat sommige mensen op safari ook de meest dure wijnen willen drinken. Bij die landen horen gewoon de lokale Zuid-Afrikaanse slobbertjes’. Uit ervaring kunnen we het daar alleen maar mee eens zijn.

 

Een selectie van de wijnen

Wijn Verlinden heeft een selectie in het hogere segment en dat zijn natuurlijk allemaal prima wijnen, maar er moeten toch proefkeuzes gemaakt worden. Via de wijnen van Zind Hubrecht, met een prachtige Vin de Table met o.a. chardonnay, lopen we naar Chateau de Roubine uit de Provence. Vooral de witte Inspiré Cru Classé is niet te versmaden en de rosé Terre de Croix  is zoals een toprosé uit de Provence hoort te zijn. Elegant, mollig en soepel. Van Chanson Père & Fils proeven we  Haut Marconnets Premier Cru van de Savigny Les Beaune en de Les Chevenottes Chassagne Montrachet, dat dit mooie kwaliteitswijnen zijn, behoeft nauwelijks betoog. Het blijft een genot om het te proeven, net zoals Vidal-Fleury uit de Rhône. Zowel de witte instapwijn – van viognier –  als de topcuvée Condrieu bieden kwaliteit en jolijt en dat is toch waar je een top huis aan herkent: de voordeligste producten zijn ook goed. Het was weer een aangename middag in Brabant.

 

Charlotte van Zummeren 


Rubriek(en):
Archief

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl