Groene rosé?

Groene rosé?

 

merlot-rose1Om de nek van de fles hangt een labeltje. Het labeltje is groen en vermeldt: drink green! Groene rosé?

Ja, zoiets. Deze rosé komt van het Chileense wijnbedrijf Conosur. Dit bedrijf werkt op een groot gedeelte van zijn wijngaarden organisch, dus zonder kunstmatige bestrijdingsmiddelen. Als je organisch werkt, komt snel het verlangen op om ook energie-arm te werken. Zoals Miquel Torres sr. bijvoorbeeld het treffend verwoordde in de film ‘Kissed by the grape’: ‘als je één keer per week met tractor moet rijden om bio-spray te spuiten of één keer in de maand met synthetische spray wat is dan wijsheid?’ Toch is het zo dat zowel Conosur als Torres bio-dynamisch bedrijvenin Chili zijn én voorlopers op het duurzame gebied. Torres is in Spanje druk doende met onderzoek naar de opslag van CO2.

Conosur is er in geslaagd, zie ook het groene labeltje om de hals, om het eerste wijnbedrijf in de wereld te zijn die de zogenaamde ‘Cabon Neutral delivery status’ heeft verkregen. Dit betekent dat het bedrijf berekent hoeveel CO2 ermee gemoeid is om hun wijnen over de wereld te verschepen en investeert de tegenwaarde daarvan in bijvoorbeeld windenergie projecten. Op deze wijze komen het totaalplaatje voor Conosur CO2 neutraal uit. Ter bekrachtiging zijn de fleslabels van de organische wijnen verluchtigd met een leuk fietsje om het groene imago kracht bij te zetten. De werknemers ter plekke gaan ten slotte op de fiets!

 

Dit is goed nieuws. Er wordt heel wat wijn verplaatst over de wereld. Leuk voor de consument, minder goed voor het milieu. Op deze manier worden de negatieve milieu-effecten van al het vervoer opgeheven. Conosur maakt een grote range van wijnen. Een niet onaanzienlijk gedeelte ervan wordt bio-dynamisch verbouwd en het geheel is CO2 neutraal. Dubbel verantwoord dus. Schaamteloos kun je ervan drinken wat je wilt, want het milieu wordt niet belast.

Met deze merlot rosé van Conosur kun je de dorst goed lessen. Een alcoholgehalte van 12.5% en tjokvol aardbeitjes. Een luchtige rosé. Klok, klok, klok….Weer wat bijgedragen aan de windenergie!

 

Charlotte van Zummeren

 

Conosurwijnen zijn verkrijgbaar bij Mitra-slijterijen. Deze rosé kost € 5.49

www.conosur.com


Rubriek(en):
Archief

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl