Halve flesjes wijn | Van Albert Heijn

Marketing en packaging van wijnen is enorm belangrijk. Het oog wil ook wat. Over smaak valt niet te twisten, maar mensen kunnen afknappen van labels of te zware flessen bijvoorbeeld. Als er iets leuk is om te zien, wordt het makkelijker gekocht. Op het gebied van wijn zijn dat de halve flesjes, die zijn enorm leuk om te zien. Halve flesjes zijn nog een beetje onderbelicht in het geweld van de vele aangebodene wijnen, maar er zijn er genoeg. Ook Albert Heijn heeft een uitgebreide collectie van halve flesjes (375 ml) en kleine flesjes (187 ml).

Ze zien er niet alleen schattig uit, maar ze hebben ook een leuke inhoud.

Ik noem hierbij van Albert Heijn als aperitief de vrolijk-frisse  Solatio Vino Frizzante Prosecco DOC deze wijn heeft een licht zoetje.
Deze mousserende wijn Jacobs Creek ChPN is gemaakt van chardonnay en pinot noir, net zoals zoveel mousserende wijnen in Europa. Dit is echt een goede bubbel, die kun je nu alvast inslaan voor het oudejaar of geniet er nu van.

Voor wit is de volvette kruidige Kamptal Gruner Veltliner een echte aanrader, gruner veltliner zoals gruner veltliner moet zijn. Ook de lichtromige fruitige  Rodet Macon Villages Wit is een voorbeeldchardonnay. Met rood kun je alle kanten op met bijvoorbeeld de zacht ronde Sangre de Torre   en de sappig fruitige Mouton Cadet, de krachtig-soepele Antinori Santa Cristina Toscana en een mooie Rioja van Paternina Rioja crianza

Wist u trouwens dat Albert Heijn – naast de halve flesjes – ook een collectie mini-flesjes heeft vanaf 187 ml? Wijnflesjes (klein) van Albert Heijn

Het voordeel van halve flesjes is natuurlijk dat je nooit teveel kunt drinken, want op een gegeven moment is het op. Je kunt uiteraard een nieuwe opentrekken, dat is aan u. Drink en geniet met mate, zo is het toch?

ChvZ

 


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl