Hoe kies je | Een wijnklimaatkast

Temperatuur is heel belangrijk voor wijn. Zoals vaker gesteld, in Nederland wordt rode wijn te warm gedronken en witte wijn te koud. Met een wijnklimaatkast kun je al een eind komen. Maar hoe kies je er eentje?

Een van de grote voordelen van een wijnklimaatkast is de constante temperatuur, dat is iets waar wijnen van houden. Nog sterker, dat hebben ze nodig. En wijnklimaatkast geeft constante temperatuur, houdt UV-straling tegen en de wijn kan gelijk op de juiste temperatuur geserveerd worden.

Bij de keuze voor een wijnklimaatkast zijn de volgende factoren belangrijk:

  • Hoeveel flessen wilt u kwijt in de klimaatkast? Dat kan variëren van 5 tot meer dan honderd.
  • Hoeveel klimaat zones wilt u hebben? Wit, rood en mousserend hebben een andere bewaartemperatuur.
  • Moet de kast worden ingebouwd of kan het een losstaande klimaatkast zijn. Qua inbouw zijn de mooiste klimaatkasten voor handen, maar ook fraaie losstaande kasten behoren tot de mogelijkheden.
  • Het uiterlijk van de klimaatkast. De meeste hebben tegenwoordig mooie houten planken en vaak kun je er ook voor kiezen een of meer planken schuin te leggen zodat je de labels van de flessen ziet.
  • Er kan ook gekozen worden voor chromen planken bijvoorbeeld. Er zijn vele keuzes op het gebied van het uiterlijk van een wijnklimaatkast. Zo zijn er versies in de zwart, zilver of wit en sommige wijnklimaatkasten zijn erin kleur, zoals bordeauxrood. Maar andere kleuren zijn ook voorradig. Ook de deurgreep van een wijnkast is naar wens uit te kiezen. De kleur uiteraard, maar ook de optie van RVS en zelfs bestaan er wijnklimaatkasten die opengaan als je er even tegen aan drukt.

Dus het is van belang van tevoren op een rijtje te zetten waar de gedachten en de keuzes naar uit gaan. Wordt er bijvoorbeeld meer mousserend en wit gedronken dan rode wijn, kies dan voor een kast met twee grote temperatuurzones voor mousserend en wit en een kleine temperatuurzone voor rood. Staat de kast op kantoor? Of wordt er vaak wijn gedronken, kies dan voor een kast met een grotere opslag. Anders blijf je slepen. Moet het een neutrale wijnklimaatkast zijn of is het juist leuk dat het uiterlijk opvalt? Kortom, maak een lijstje en ga een langs bij een specialist op het gebied van een wijnkoelkast

ChvZ


Rubriek(en):
Geen categorie
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl