Hollandse nieuwe | met Manzanilla of Fino!

D.O. Sherry Wijnen staat graag stil bij de bijzonder klassieke, maar toch unieke wijn-spijs combinatie: de Hollandse Nieuwe met Manzanilla. De veelzijdigheid van Sherry Wijnen komt zelfs op een Hollandse dag als deze tot zijn recht.
Haringen zijn in principe het hele jaar door verkrijgbaar, maar niets tipt aan de verse haring tijdens de start van het nieuwe haringseizoen. Morgen, 15 juni, vieren we de komst van de Hollandse Nieuwe. Omdat bij een viering een lekker drankje hoort, wil de D.O. Sherry wijnen graag de Manzanilla aanraden: dé perfecte match met haring. De combinatie van een Sherry en haring brengt de Hollandse en Spaanse glorie samen en sterkt elkaar zelfs aan. Vooral de Manzanilla, een ziltige strak droge sherry, gaat goed samen met de vette en volle Hollandse Nieuwe. Ben jij altijd al op zoek geweest naar een passend drankje bij een verse haring, dan is dit het moment om een mooie fles Manzanilla in huis te halen. En kun je deze sherry niet vinden bij je wijnwinkel, koop dan een Fino Sherry om erbij te drinken, ook heerlijk droog en uitstekend om je smaakpapillen te stimuleren.

Over de Consejo Regulador
De Raad van Toezicht van de D.O. Vinos de Jerez (Sherry Wijnen), bekend als de zogeheten Consejo Regulador, was de eerste die in 1935 het reglement voor een oorsprongsbenaming publiceerde. Daarom hebben we het over “Jerez-Xérès-Sherry” en “Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda” als oudste oorsprongsbenamingen (D.O.) in Spanje. Binnen het Sherry gebied is er nog een ander product, namelijk de “Sherry Azijn”. Deze wordt sinds 1994 eveneens beschermd door een oorsprongsbenaming (P.D.O.). De Raad van Toezicht die deze drie benamingen beschermt, verenigt 1.750 wijnbouwers en een honderdtal wijnhuizen, die gevestigd zijn in de zogenaamde “Marco de Jerez” in de provincie Cádiz. Zij zijn allen verantwoordelijk voor het beheer, de controle en de kwaliteit van alle wijnen. Dit waarborgt de kwaliteit van de betreffende regionale producten ten behoeve van de consumentenmarkt. Het werk van de Consejo Regulador heeft deze D.O.P.’s internationale erkenning gebracht. Het gaat om wijnen met een buitengewone variëteit en een echt karakter, met een zeer lange exporttraditie en merken die in de hele wereld echte Spaanse iconen vertegenwoordigen.


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl