Hoogwaardig gefermenteerd 0.0 | Muri

Amper twee jaar oud maakt de alcoholvrije producent Muri Drinks al furore in de internationale drankenscene.  Muri komt voort uit de innovatieve, gastronomische gemeenschap in Kopenhagen, het epicentrum van de New Nordic Cuisine en fermentatiebolwerk bij uitstek. Murray Paterson richt Muri op in 2020, nadat hij als distilleerder heeft gewerkt bij het baanbrekende Empirical Spirits. Voormalig chef-kok Ioakeim Goulidis komt er later bij na een avontuur bij het wereldberoemde Noma Fermentation Laboratory. De beide pioniers gebruiken uiteenlopende culinaire technieken en ongebruikelijke ingrediënten om spannende blends te creëren die bol staan van ambacht en verhaal.

Alles voor smaak
Fermentatie is steeds het vertrekpunt. Zo kunnen speciale gecultiveerde gisten, kefir granen en zuurdesemstarters allemaal als een aparte cultuur een rol spelen in een en dezelfde drank. Als de mannen smaak kunnen extraheren of textuur versterken door een bepaalde techniek toe te passen, doen ze dat. Of het nu gaat om droge koolzuurmaceratie, roken op hout of lactofermentatie, het plukken en drogen van wilde kruiden of het blancheren en roosteren van botanicals.

Blenden
Paterson benadert het creëren van een drank op dezelfde manier als de samenstelling van een gerecht of wijn. Hij stelt blends zorgvuldig samen om lagen van smaak, funk, complexiteit en structuur op te bouwen. Net zoals een wijnmaker gebruikt hij verschillende elementen voor zuurgraad, tannine, body en structuur.

In NL zijn verkrijgbaar: Passing Clouds, Yamillé en Nuala. Alle drie met heel eigen smaken: wit fruitig bloemig, rokerig met veel bessenfruit en de Nuala is een vervanger van rode wijn met tannines en zwarte bessen. Gekoeld en in een wijn- of champagneglas komen ze goed tot hun recht.

Muri’s wijnalternatieven worden in Nederland en België op de markt gebracht door Nolow: een nieuwe leverancier van premium non en laag alcoholische dranken, opgericht door het team dat al sinds 2018 met veel succes Copenhagen Sparkling Tea distribueert in die landen. No & Low dranken winnen nog altijd enorm aan populariteit. Er verschijnen veel nieuwe, spannende drankjes op de markt in uiteenlopende categorieën met heel weinig of helemaal geen alcohol. Het is niet altijd even makkelijk het kaf van het koren te scheiden en de juiste drank voor een bepaalde gelegenheid te vinden. Nolow wijst de weg naar kwaliteit in deze dynamische wereld van alcoholvrije en alcoholarme drank: van heerlijke alcoholvrije wijnen, exclusieve bubbels, 0.0 spirits tot aan ready to drink mocktails en craft soda’s. Het assortiment van Nolow is verkrijgbaar via Nolow.nl en bij zogenaamde Nolow Points onder de betere wijn- en speciaalzaken, waaronder 24 Wines (Volendam), AS Delicatessen (Amsterdam Zuid), de Drankerij (Amsterdam), de Smaak van ’t Weeshuys (Purmerend) en Hein Post (Groningen).

Bron: pb


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl