Kunstenaars Rob van Trier en Daffy de Vyldre | In The Grand

Het luxe vijfsterrenhotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam is het decor van de unieke expositie Grand To Be Grand. De bekende kunstenaars Rob van Trier en Daffy de Vyldre nodigen u uit om GROOTS te leven met deze bijzondere samenwerking. De Grand To Be Grand expositie is een weergave van het nieuwe grootse leven waar we allemaal naar verlangt hebben de afgelopen jaren. In de periode dat kunstschilder Rob van Trier en hoedenmaker Daffy de Vyldre gefrustreerd en noodgedwongen thuiszaten, kwam deze unieke samenwerking tot stand. De vriendschap tussen de twee ontstond achter de coulissen tijdens een modeshow.

De vele hoeden waren een inspiratiebron voor de beroemde kunstschilder en bij een nadere kennismaking was er sprake van wederzijdse inspiratie. Over de jaren heen ontstond er een mooie vriendschap die nu wordt bekroond door hun gezamenlijke liefde voor het ambacht met een unieke samenwerking.

Kunstschilder Van Trier staat bekend om zijn werk dat een geweldig elan en schilderplezier uitstraalt, een lust – en must have – voor de kunstliefhebber. Hoedenmaker De Vyldre ontwerpt exclusieve hoofddeksels, sjaals en bloemencorsages die herkenbaar zijn aan de hoogwaardige en natuurlijke materialen, belijning en garneringen.
Een uniek werk in de expositie is de door Van Trier beschilderde elektrische BMW CE 04. Al vanaf kinds af aan heeft Van Trier een passie voor motorfietsen en gedurende zijn hele carrière heeft hij verschillende auto’s en motorfietsen beschilderd. Samen met Tom Crooijmans, hoofd BMW Motorrad Nederland, kwamen ze op het idee om één van de prototypes van de nieuwe elektrische BMW te beschilderen. Kunstkenners zullen de stijl van Van Trier direct herkennen in dit unieke kunstobject.

Dat beide kunstenaars juist The Grand uitkozen als canvas is niet vreemd. Bij de Sofitel brand staat de Art de Vivre centraal. Gasten worden geprikkeld te genieten van de kunst van het leven, de Franse elegantie, de cultuur en de geschiedenis. Een gevoel dat naadloos aansluit bij de filosofie van Grand To Be Grand. Ook is Van Trier is een graag geziene gast en heeft over de jaren heen menig muur bij The Grand verfraaid met zijn kunst. Daarnaast is het monumentale gebouw met haar rijke geschiedenis en de aanwezigheid van originele kunstwerken van verschillende beroemde kunstenaars en beeldhouwers dé plek bij uitstek voor kunstliefhebbers. Grootheden waaronder Hildo Krop, Chris Lebau, Willem Penaat, Joseph Mendes de Costa, John Raedecker, Karel Appel en Johan Thorn Prikker leverde hun bijdrage aan zowel het interieur als het exterieur van het hotel.

De Grand To Be Grand expositie is dagelijks te bezoeken t/m 9 april bij Sofitel Legend The Grand Amsterdam.


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl