Introductie Ne Oublie Port uit 1882 in NL

Introductie Graham’s Ne Oublie Port uit 1882 in NL

Ne Oublie bewerkt-1I have tasted from a small sample in Portugal. It is a very strong Port, but still fresh. An aged Tawny’. Zo wordt een stormachtige donderdag in december toch nog een bijzondere dag. Pedro Ferreira Leite was over uit Portugal om de ‘Ne Oublie Port’ uit 1882, nú beschikbaar voor de Nederlandse markt, te presenteren. Afgelopen september werd deze port al geïntroduceerd bij Christie’s in Amsterdam. ‘Ne Oublie ’is het motto van Graham’s en betekent ‘don’t forget’.

 

 

Pedro LeiteIn 1920 kocht Andrew James Symington vier vaten Port uit 1882, het jaar waarin hij een nieuw leven in Portugal was begonnen. De vier vaten zijn door verdamping verminderd tot drie vaten. Vorig jaar besloot de familie Symington één van de vaten te bottelen, ter nagedachtenis aan de Schotse Andrew en zijn Engels-Portugese vrouw. De andere twee vaten worden toevertrouwd aan de volgende generatie, die zelf mag bepalen wat ermee gedaan wordt, maar dit mag niet eerder dan 2025. De karaf is van kristal uit Engeland, zilver uit Schotland en de Port komt uiteraard uit Portugal. De karaf symboliseert de historie van de familie Symington en brengt zo het vakmanschap uit Portugal, Engeland en Schotland samen. Er zijn 656 individueel genummerde flessen gebotteld. Acht daarvan zijn voor Nederland. Eén daarvan is voor de World of Drinks in de Markthal in Rotterdam, waar Leite vandaag de presentatie deed. De helft van het NL aantal is inmiddels verkocht. Proeven was vandaag niet mogelijk, het alternatief – een 20 en 30 jaar oude Tawny – was ook aantrekkelijk.

Waar het allemaal begon

Toen hij 18 werd, besloot de Schot Andrew James Symingon zijn geluk in Portugal te zoeken. Hij ging aan de slag in de textieltak van W & J Graham’s, maar hij raakte al snel besmet met het portvirus. In 1905, op 42-jarige leeftijd, werd hij eigenaar van Warre’s Port en in 1912 van Dow’s. In 1970 kochten de kleinzonen van Andrew Graham’s, het bedrijf waar hij zijn carrière was begonnen.

Graham’s Port in Nederland

Graham’s is een prestigieus Portmerk dat wereldwijd de hoogste beoordelingen krijgt en door kenners als de ultieme Port wordt beschouwd. Graham’s Port wordt in Nederland via Verbunt Wijnkopers verkocht aan de horeca en wijnspeciaalzaken, Meer dan 100 van deze winkels zijn aangesloten zijn bij de Wijnkring, wijnkring.nl. Ook is er een webshop voor Graham’s Port: www.grahamsshop.nl

Ne Oublie is uitsluitend op inschrijving verkrijgbaar met een consumentenprijs vanaf 5.500 euro.

Voor meer verkoopinformatie kunt u terecht bij Marjolein van Meir – van der Brink m.van.meir@verbunt.nl


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl