Jean-Luc Colombo | Tegendraads in de Rhône

De naam Colombo lijkt sterk op de wat morsige en eigenzinnige Amerikaanse detective Columbo, weet u nog? Jean-Luc Colombo is zeker eigenzinnig, daar is hij zelfs beroemd door geworden, maar morsig is hij bepaald niet. Zijn wijnen zijn wereldvermaard door hun strakke elegantie.

Bio

Jean Luc’s hoogste prioriteit is de wijngaard. Hij maakt gebruik van moderne methoden voor wijngaardbeheer en biologische wijnbouw. Hij snoeit terug, oogst groen en houdt de opbrengsten per wijnstok op 2 kilo of minder. Hij oogst fruit wanneer het fenolisch rijp is, fermenteert in roestvrij staal en rijpt zijn duurdere wijnen in nieuwe Franse barriques. Herbiciden en pesticiden worden niet gebruikt, de wijngaarden worden onderhouden met behulp van ezels, biodiversiteit staat voorop en 0% irrigatie. Het is maar dat u het weet.

In 1986 startte Jean-Luc in Cornas een analyse-laboratorium. Nog steeds werkt hij voor alle grote namen in de hele Rhône streek. Daarnaast is Jean-Luc Colombo actief in andere herkomstgebieden, zowel in de noordelijke Rhône als ook in de Provence en Languedoc-Roussillon. Vanaf 1998 is hij zelf actief de marketing gaan oppakken, samen met zijn vrouw en zijn inmiddels 35- jarige dochter Laure ‘we maken nu ruim anderhalf miljoen flessen. Ik heb zelf 100 hectares en daarnaast pachten we wijngaarden. Belangrijkste markten zijn de VS, UK en Parijs. België en Nederland volgen daarna’.

De wijnen

Colombo maakt wijnen uit diverse appellations, voor het hete weer zochten we twee Rhône wijnen uit:

Cotes du Rhone WIT La Redonne Geweldige crèmige biologische blend van viognier en roussanne: sappig! Is het al vijf uur?

Côtes du Rhone ROOD Les Forots  Grenache en syrah zorgen voor heerlijke fruitige en kruidige geuren met een stevige en intense smaak.

Beiden zijn nu bij Vinify in de aanbieding voor € 14,85

Tegendraads: De eigen wil van Colombo zie je terug in de flessen. De witte La Redonne is gebotteld in een riesling fles en de rode Les Forots in een Bordeaux fles.

Zowel rood als wit koelen & bij de rode wijn iets eten.

Santé!

 

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl