José Gourmet: vis uit mooie blikjes

José Gourmet: mooi ontwerp, zalige inhoud

vis uit blik klOnlangs viel het oog van winebusiness.nl op de prachig vormgegeven visblikjes bij de stand van Anfors bij de uitreiking van de Gault Millau Awards. Achter deze mooi vormgegeven blikjes – genaamd José Gourmet – zit een heel verhaal. Adriano Ribeiro, ex-piloot en eigenaar van José Gourmet, had tijdens zijn reizen vaak last van heimwee, en dan met name naar het Portugese eten. Zo ontstond het idee eten in te blikken. Dit past ook in de trend van restaurants in de USA die uitsluitend eten uit blik serveren.

José Gourmet maakt dan ook traditionele Portugese producten die je mee kunt nemen, waaronder vis in blik, olijfolie, azijn en confituren.

Blikvangers

De doosjes zijn ontworpen door verschillende kunstenaars. De verpakking is eigenlijk een uitnodiging voor het feestje wat zich in het blik bevindt. Het uiterlijk is niet alleen mooi, de inhoud is net zo prachtig. Om de beste smaak te garanderen houdt José Gourmet rekening met de seizoenen. Vis wordt alleen gevangen in het seizoen wat voor die vissoort het beste is, en ook het fruit en de olijven worden geplukt op het moment dat ze op de piek van hun smaak zijn. De smaakcombinaties van de conserven zijn grotendeels traditioneel, met hier een daar een moderne knipoog. Bijvoorbeeld de olijfolie van bomen die meer dan een eeuw oud zijn, met de toevoeging van hete pepers of rozemarijn.

Duurzaamheid

‘We produceren niet, we selecteren’, zeggen ze bij José Gourmet. Kleinschalige, traditionele producen- ten krijgen een eerlijke prijs voor hun producten, die door José Gourmet worden verwerkt tot kleine kunstwerkjes. De vis is gecertificeerd door de Marine Stewardship Council (MSC) en de overige producten zijn grotendeels biologisch geproduceerd.

Import

Al 12,5 jaar importeert Anfors wijnen uit Italie en Spanje. Van uitzonderlijke kwaliteit. Op een van de zoektochten naar nieuwe producenten stuitte Hans Bijvoets en consorten op de conserven van José Gourmet. Overtuigd van de uitstekende kwaliteit namen ze deze op in het assortiment. Eten en drinken is heel belangrijk voor Bijvoets en zijn collega’s en daarom is Anfors nu de importeur van José Gourmet voor Nederland.

                       

www.anfors.com


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl