Margaret River | Domaine Naturaliste

De wijnstreek Margaret River, in het westen van Australië omringd door de Indische Oceaan en de Grote Zuidelijke Oceaan, geniet van een zacht zeeklimaat met koele, natte winters en warme, droge zomers. Overvloedig zuiver water en idyllische nazomers zorgen voor uitstekende groeiomstandigheden voor veel druivenrassen en dezelfde omstandigheden zijn ook fantastisch voor mensen.

De granietbodems van de regio zijn zeer geschikt voor de druiventeelt. Gecombineerd met het gunstige klimaat leverenn de wijnstokken en wijnen met een levendige kernsmaak en een royale textuur. Bruce en zijn team zorgen voor een gezonde bodem en uitgebalanceerde wijnstokken om fruit van de beste kwaliteit te produceren.

Margaret River is nog een relatief jonge streek. Het rapport van dr. John Gladstone uit 1965 waarin hij de streek aanprijst als toekomstige wijnregio, leidt aan het eind van de jaren zestig tot aanplant van de eerste wijngaarden en de wijnen die daaruit voortspruiten maken van meet af aan diepe indruk. The rest is history. In de 50 jaar die volgen groeit Margaret River uit tot een van de meest prestigieuze wijnregio’s van Australië en verwerft het een plek tussen de internationale elite.

Domaine Naturaliste

Domaine Naturaliste, genoemd naar de verderop gelegen Cape Naturaliste, is het prachtige domein van Bruce Dukes. Het Domaine werd onlangs werd gekroond tot Best Value Winery of the Year. Vanuit Perth, hoofdstad van de deelstaat Western Australia, rij je in drie uur naar Margaret River, een streek die vooral bekend is vanwege zijn Bordeaux-blends. Ook chardonnay doet het hier heel goed en dat is ook een van de toppers van Domaine Naturaliste.

De geproefde wijnen:

Domaine Naturaliste Discovery Chardonnay 2020 € 18,95: Matig alcoholpercentage, licht rokerig en vanille, een erg lichte wijn.

Domaine Naturaliste Floris Chardonnay 2020 € 21,95: Duidelijk meer kracht dan zijn voorganger. Voller, breder en dieper,

Domaine Naturaliste Artus Chardonnay 2020 € 37,50: Now we are talking, top of the bill. Mineraliteit, subtiel houtgebruik, vanille en een vleugje caramel.

Domaine Naturaliste Discovery Cabernet Sauvignon 2018 € 18,95: een chique easy drinking cabernet met zijdezachte tannines, licht rokerig met en bommetje zwart fruit.

Colaris heeft dit prachtige huis in zijn portfolio. Rennen!

 

ChvZ

 


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl