Neleman | Duurzaamheid

Derrick Neleman, oprichter van Neleman – inmiddels een coöperatie met meer dan 2600 leden – is er supertrots op dat deze samenwerking tot stand is gekomen. “Jumbo is een onderneming met oog voor duurzaamheid. Daarin viel nog wat te winnen in het wijnschap, en specifiek met Spaanse wijnen. Dan kun je niet om ons heen.” Sinds deze maand heeft supermarktketen Jumbo in alle ruim 700 vestigingen in Nederland en België 6 biologische wijnen van Neleman op het schap staan. In de Jumbo Foodmarkten en Jumbo City winkels staan zelfs 8 verschillende wijnen op de wijnafdeling. Hiermee wordt Good wine to save the world wel heel toegankelijk.
De wijnen hebben een uniek label dat bestaat uit twee grafische poppen. Die staan voor vriendschap, maar ook voor samen, samenwerken met de natuur, samen een bijzonder moment vieren met een glas wijn en samen de wereld mooier maken.
Duurzaamheid

Derrick Neleman: “Er is werk aan de winkel qua verduurzaming van de wijnwereld, het gaat te langzaam. Zeker in de supermarkten. Daarom is het echt goed nieuws dat onze biologische wijnen nu in alle Jumbo winkels te koop zijn. We maken ze in ons eigen wijnhuis bij Valencia, bio, vegan, geen toevoegingen, puur natuur.
Jumbo heeft bovendien een primeur met onze wijn: op deze serie van Neleman staat als eerste onze climate footprint vermeld. Met behulp van CarbonCloud onze CO2 uitstoot in het complete productieproces in kaart. Zo monitoren we waar we nog stappen kunnen zetten. Van compenseren – wat we nog steeds blijven doen door bomen planten in het nationaal park Hoces del Cabriel waar onze wijngaarden liggen – naar reduceren en op termijn zelfs CO2-positief worden, dat is onze uitdaging. En we roepen alle stakeholders in de wijnbranche op met ons mee te doen.”

Ook Bart Schilperoort, Senior Assortimentsmanager Wijn bij Jumbo is blij met Neleman op ‘zijn’ wijnschap: “Met de introductie van Neleman wijnen voegen we een mooie selectie smaakvolle wijnen van hoge kwaliteit toe aan ons ruime assortiment. Tegen een aantrekkelijke prijs. Natuurlijk sluiten ook de passie van Derrick Neleman voor biologische wijn en zijn ondernemerschap perfect aan bij Jumbo!”


Rubriek(en):
Geen categorie

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl