Nieuw Zeeland: oogst 2015

Nieuw Zeeland oogst 2015: uitstekend, wel minder

NZ 026De Nieuw-Zeelandse wijnproducenten blikken terug op een fantastische zomer met perfecte condities voor de rijping van de druiven in alle delen van het land’, aldus Philip Gregan, CEO van New Zealand Winegrowers. ‘Als gevolg hiervan, verwachten we levendige en fruitige wijnen die onze verschillende regio’s heel goed karakteriseren. De Nieuw-Zeelandse druivenoogst van 2015 is onlangs afgerond. Wijnmakers uit het hele land hebben laten weten zeer tevreden te zijn over de kwaliteit en smaak van de nieuwe wijnen.

Geen record

Hoewel de kwaliteit van de oogst hoog is en er in totaal 326.000 ton druiven is geoogst, zal de productie dit jaar wel 27% onder het recordjaar 2014 liggen. Ondanks de perfecte zomer, is voornamelijk het koele voorjaar een van de belangrijkste oorzaken geweest van de sterke daling van de oogst. “Gezien de kleinere productie en de stijgende vraag naar Nieuw-Zeelandse wijn, zal er waarschijnlijk een tekort ontstaan aan wijnen uit 2015, met name onze bekende Sauvignon Blanc uit Marlborough”, verklaarde Gregan. “Ondanks de kleinere oogst, zullen de wijnen van het oogstjaar 2015 de wereldwijde reputatie van Nieuw-Zeeland als een premium wijnland hoog houden. De wijnproducenten zullen hun uiterste best doen om de impact van de kleinere oogst voor de afnemers zoveel mogelijk te beperken.”

Export

Nieuw-Zeelandse wijn wordt naar meer dan 90 landen geëxporteerd. De waarde van de wijnexport wordt momenteel geschat op $ 1.39 miljard Nieuw-Zeelandse dollars per jaar. Wijn is het op 5 na belangrijkste exportproduct van Nieuw-Zeeland.

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl