Met online Tubes Tastings de diepte in | Met Le Vineur

Le Vineur introduceert een nieuwe serie online wijnproeverijen waarbij de diepgang opgezocht wordt. Iedere week zullen binnen een bepaald thema 6 wijnen geselecteerd worden die alle aspecten van dat thema belichten. Zo is de eerste proeverij genaamd The battle of Bourgogne Pinot Noir waarbij 6 wijnen geselecteerd zijn van jonge tot beroemde producenten, generieke en wijngaardspecifieke wijnen, van jonge en oude stokken, met weinig en veel hout. De bedoeling is dat blind geproefd wordt en de deelnemers met elkaar de bevindingen bespreken, allemaal samen in een interactieve Zoom sessie.

De sessies daarna The battle of Bourgogne Chardonnay  (6 maart) en Bordeaux left bank 1990 (13 maart) staan ook al in de agenda, en de lijst met thema’s loopt nog door. Denk aan : Unicorn Whites, Aligoté, de vergeten druif uit BourgogneNoordelijke Rhone lieu dits etc.

Kariem Hamed, eigenaar van Le Vineur : ‘Na bijna een jaar van online winetastings vond ik het tijd worden voor wat verdieping. Ik merkte dat juist de (semi)blind proeverijen en vertikalen het meest gewaardeerd werden door de deelnemers. Dat gaf me inspiratie om deze serie Deepdives op te tuigen, die zeker nog doorgaan tot aan de zomer.

Per thema worden representatieve wijnen geselecteerd, en daarbij wordt ook buiten het assortiment van Le Vineur gekeken. Hamed : ‘Per thema wil je natuurlijk ook 1 of 2 topwijnen in de line up hebben staan. Door het online format waarbij alle deelnemers een sample krijgen, is dit financieel ook een haalbare kaart geworden.

De doelgroep voor deze serie zijn gevorderde wijnliefhebbers en –proevers die hun kennis en proef expertise willen verdiepen, zonder daarbij gelijk een cursus te moeten volgen.

Aanmelden kan via Le Vineur DeepDive

 

Reeds geplande Deepdives:

27 februari, 17.30u: The Battle of Bourgogne Rouge. Ontdek verschillen in stijl en terroir. Is een tout-court van 100 Euro echt zoveel beter dan die van 18 Euro? We gaan het proeven aan de hand van 6 wijnen. In deze line up staan wijnen van Chateau Laborde, Bruno Colin, Domaine Truchetet, Dujac, Arnaud Ente en Gerard Raphet.

6 Maart, 17.30u: The Battle of Bourgogne Blanc. Deze week duiken we in de wereld van Bourgogne Blanc of Chardonnay. We proeven blind de wijnen van Morgan Truchetet, Bruno Colin, Pierre Boisson, Fabien Coche, Jerome Galeyrand en Alexis Pollier om zo te bepalen welke stijl de favoriet is van de deelnemers.

13 Maart, 17.30u: Bordeaux Left Bank 1990. Waarschijnlijk één van de grote vintages in Bordeaux waarin de wijnen al jaren open for business zijn en schijnbaar eindeloos op hun top blijven. In deze unieke tasting proeven we 1 wijn per appellatie  (St Estephe, St Julien, Pauillac, Margaux, Haut Medoc en Pessac-Leognan). Dit stelt ons in staat om verschillen in stijl en terroir te proeven nu de wijnen in hun absolute drinkrijpheid zijn.

Over Kariem Hamed en Le Vineur

Kariem Hamed is wijnliefhebber vanaf zijn twintigste, en vanuit de passie voor wijn is hij in 2013 met Le Vineur begonnen. Le Vineur is gespecialiseerd in het ontdekken en importeren van de ‘verborgen parels’ uit de klassieke wijngebieden met daarbij vooral aandacht voor kleine familiebedrijven en jonge, getalenteerde wijnmakers die op een sustainable manier wijn maken. Perswijn heeft Le Vineur in 2019 uitgeroepen tot Wijnimporteur van het jaar, en in 2020 zijn liefst 4 wijnen die door Le Vineur geimporteerd worden, verkozen tot Wijn van het Jaar door het professionele proefpanel van Proefschrift/The Wine and Food Association. Deze prijzen bevestigen de reputatie van Le Vineur als importeur van kwaliteitswijnen.


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl