1e Millésimes Vins D’Alsace Digitasting® | 3500 inschrijvingen uit 50 landen

Een nieuw concept met dezelfde essentie. Een wijnvakbeurs, waarbij tijdens virtuele afspraken met de wijnproducent ook gelijktijdig geproefd kan worden. Deelnemende professionals konden namelijk vooraf hun eigen selectie aan wijn samenstellen, die in speciaal ontwikkelde kleine flesjes gebotteld werden en toegezonden.

Ongekend grote belangstelling vanuit de hele wereld

In de eerste week al oversteeg het aantal inschrijvingen de 900 van de vorige editie in 2018. Met name voor vakmensen uit het (verre) buitenland is deze driedaagse digitale vakbeurs uiteindelijk een uitkomst. Ondanks de strenge accreditatie hebben zich meer dan 3500 professionals kunnen registreren uit 50 landen. 70% van  de aanmeldingen komt van buiten Frankrijk.  Van de belangrijkste exportmarkten zijn Italië, de USA, UK, Taiwan en Canada goed vertegenwoordigd. Maar ook professionals uit Aziatische landen, Midden- en Oost-Europa zien nu kansen om deze vakbeurs te bezoeken en kennis te maken met de Alsace en haar producenten, dankzij een digitaal afsprakensysteem.

Beursprogramma bekend

Om professionals hun vakkennis over de Alsace verder te verbreden, is door internationale sprekers en producenten uit de Alsace een drietal conferenties opgezet:

. Nieuwe tendensen in wijnconsumptie : kansen voor de Alsace

. Respect voor mens en natuur: evident voor de Alsace

. Alsace: een showcase van alle bodemtypes ter wereld

Deze conferenties zijn te volgen in het Engels, Frans en Japans, en alleen toegankelijk voor geaccrediteerde (B2B) deelnemers.

Let op: het bestellen van proefdoosjes is niet meer mogelijk, maar deelnemen aan Millésimes Alsace wel. Schrijf je in via www.millesimes-alsace.com. De DigiTasting vindt plaats van 7 t/m 9 juni.

 

 


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl