Tolmanns Distillery is klaar om de distributie van Tolmanns gin verder op te schalen. Het Tolmanns team bestaat uit oprichter Ron van Tol, master distiller Etienne Haringa en voor marketing en sales Petra van Tol. Het merk is in 2016 opgericht in ‘t Fort bij Vijfhuizen. Het 19e -eeuwse Fort is destijds gebouwd als onderdeel ter bescherming van de stad Amsterdam gedurende de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Vandaag de dag staat ’t Fort op de UNESCO Wereld Erfgoedlijst en is het een inspirerende plek voor zowel ambacht als kunst. Het hele jaar door heerst er een stabiele temperatuur en luchtvochtigheid, wat een ideale omgeving creëert voor het distilleren van gin. De vaste gins in de collectie zijn de Tolmanns Premium Gin en de Tolmanns Barrel Aged Gin. In december 2023 werd Tolmanns geëerd met goud voor de Premium Gin. En tijdens de Global Spirits Masters Competitions 2023 in Londen werd de Barrel Aged gin zelfs bekroond met een Master Medal, ook wel dubbel-goud genoemd. “Onze twee smaken hebben zich daarmee bewezen!” aldus oprichter Ron van Tol. De hoogste tijd om de wereld kennis te laten maken met deze prijswinnaars!
Zestien verschillende ingrediënten
De gin van Tolmanns wordt gedistilleerd in kleine batches. Tijdens het produceren van de gin wordt er gestart met een neutrale graanalcohol, vervolgens worden er maar liefst zestien verschillende ingrediënten toegevoegd. Naast natuurlijk de jeneverbes, zijn o.a. ook de jalapeño peper, gember en oranjebloesem onderdeel van deze ingrediëntenlijst. Om zo veel mogelijk smaak en aroma van elk ingrediënt te onttrekken, worden alle ingrediënten apart gedistilleerd in een koperen distilleerketel. We willen een smaakvolle gin maken, één die op traditionele wijze in eigen land is gedistilleerd. Wij zijn een van de weinigen in Nederland die werken met een traditionele koperen ketel. En daar zijn we trots op!” aldus Ron van Tol. De producten zijn ondertussen verkrijgbaar op meerdere locaties in Nederland.
Bron: pb